Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
29. března 2010

Famózní Kadlec: Postup je úspěch, my ale chceme víc!

V základní části to Slavii v obraně skřípalo. Bekům se nedařilo a v obranných povinnostech jim moc nepomáhali ani útočníci. To se v play-off hodně změnilo a forma týmu stoupala s výraznými jednotlivci. Petr Kadlec je jedním z nich a jeho návrat do sestavy v předkole proti Litvínovu přišel právě včas Se Zlínem byl již Kadlec zcela fit a bylo to hodně znát.

Slavia hrála poslední dvě finále play-off a nevídaně se jí dařilo i v základní části. Letošní ročník byl pro fanoušky, kteří byli zvyklí na vítězné chorály, trochu smutnější. Nečekané problémy měli sešívaní i v jindy nedobytné O2 areně. Před sezónou i během ní odcházeli klíčoví hráči a tým postoupil na poslední chvíli do předkola play-off. Nevýrazná sezóna měla podle prognóz skončit nejpozději ve čtvrtfinále.

„Mým snem je hrát semifinále,“ řekl na předsezónní tiskové konferenci trenér Růžička. A to také splnil, navíc s kádrem, který nepřekypuje zkušenými jmény. „Tým je relativně mladej, ale i Zlín a další týmy mají jednu výbornou zkušenou formaci, která rozhoduje zápasy. Vždycky vyčnívá jeden útok. K tomu se musí samozřejmě přidat i týmová práce. Neřekl bych, že máme úplně mladý nezkušený tým. Nejsme přece složeni z juniorů. Může to navenek působit díky hráčů z Brodu, ale ti už taky mají něco za sebou,“ upozorňoval obránce Petr Kadlec.

Kadlec patřil k výrazným hráčům čtvrtfinálové série a ve Slavii už něco zažil. Před play-off horší sezónu moc neřešil. V základní části se nám moc nedařilo, byl pro nás těžká, ale šli jsme do play-off s velikým odhodláním. My jsme na poslední chvili bojovali, abychom nemuseli hrát play-out a teď jsme v semifinále. Postoupit dál z každé série může kdokoliv. Naše a liberecké výsledky jen potvrzují vyrovnanost celé soutěže,“ mínil Kadlec.

Postup do semifinále je jednoznačně úspěchem. „Ve Slavii máme vždycky nejvyšší cíle, ale chybělo málo a hráli jsme play-out a toho jsme si pořádně vědomi,“ prohlásil trenér Růžička. Sešívaní samozřejmě už pokukují po finále. „My chceme jít dál, je jedno přes koho. Nebudeme teď samozřejmě moc slavit. Málem jsme hráli play-out, teď můžeme hrát finále, takže to je pořádná motivace. Postup do semifinále je úspěch, ale když už v něm jsme, tak se s ním nespokojíme,“ řekl Petr Kadlec.

Slavii mohlo ve čtvrtfinále pomoci, že narazila právě na Zlín. Koho by tedy chtěli sešívání do semifinále? Není náhoda, že jsme Zlín čtyřikrát v základní části porazili a potvrdili to i v play-off. Z hokejového hlediska mi je ale jedno, koho potkáme v semifinále. Sparta by byla hezká kvůli atmosféře. Konečně by tu byl plný dům, přál by si odvěkého rivala Kadlec. I trenér Růžička by raději uvítal soupeře z Holešovic. „Poprvé v životě fandím v celé sérii Spartě a všichni asi ví proč,“ řekl Vladimír Růžička po čtvrtfinálové sérii.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více