Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
2. dubna 2010

Roman Červenka: S jedním gólem můžeme jen těžko vyhrát

Přestože Slavia v obou zápasech vyslala na branku více střel než celek s rytířem Vítkem na prsou, odjíždí do hlavního města s dvěma porážkami, a to především díky mizerné produktivitě. Také nejproduktivnější hráč výběru kouče Růžičky, Roman Červenka, se ani v jednom utkání prosadit nedokázal. „Nedáváme góly, to je momentálně asi náš hlavní problém,“ říká. I přes momentální ztrátu dvou utkání však není stále nic ztraceno. Hra se stěhuje do Prahy, kde bude mít pro změnu Slavia dvakrát v řadě výhodu domácího kluziště.

Jak moc těžké bylo pro Vás prosadit se? Přece jen hráči Vítkovic Vás střežili jako oko v hlavě...
Nevšiml jsem si, že by po mě vítkovičtí hráči nějak moc šli. Podle mého názoru to byl normální zápas, ovšem opět s nešťastným koncem pro nás. Vítkovice mají velké kluziště, takže se určitě prosadit dá, jenže nedáváme góly, to je momentálně asi náš hlavní problém. Kuba Štěpánek chytá velmi dobře, ale s tím jsme počítali.

Druhé semifinálové utkání bylo mnohem opatrnější než čtvrteční duel, obranná hra se výrazně zlepšila...
Já si myslím, že jsme včera neodehráli špatné utkání. Vítkovicím tam spadlo opravdu všechno. My jsme hráli, ale Vítkovice střílely góly. Ve druhém utkání jsme měli opět o něco více ze hry, přestože Vítkovice hrály lépe než ve čtvrtek, ale vstřelili jsme bohužel jen jeden gól. S tím můžeme jen těžko vyhrávat.

V obou zápasech jste Vítkovice přestříleli, nemrzí vás tento fakt o to více?
Asi ano, ale víme alespoň, že s nimi můžeme hrát. Myslím si, že nejsme horším týmem. Určitě nás mrzí více dnešní prohra než ta včerejší, kdy jsme dostali sedm gólů.

Nemůže mít vliv na dvou porážkách únava? Například Vaše lajna tráví na ledě mnoho času...
Právě naopak se cítíme velmi dobře. Prostě jak říkám, vyrovnaný zápas, šance na obou stranách, ale soupeř dal o gól více, v tom je celý problém.

Vítkovice výborně brání předbrankový prostor. Jak na ně do dalších zápasů vyzrát?
Mi nepřijde, že by Vítkovice bránily nějak moc dobře. Šance si vypracovat dokážeme, jen je prostě neproměňujeme. Vítkovice využily dvou našich chyb a opět vyhrály. Znovu opakuji, že s jedním vstřeleným gólem můžeme vyhrát jen těžko, je to o produktivitě.

Co Slavii čeká v následujících dnech, aby hráči na prohrané duely co nejrychleji zapomněli a nastoupili v pondělí opět v plné fyzické i psychické síle?
Určitě si musíme pořádně odpočinout a připravit se na další zápasy. Prohráváme sice 2:0, ale máme dvakrát výhodu domácího prostředí, čehož budeme chtít samozřejmě plně využít.

Jak byste zhodnotil výkon mladičkého brankáře Dominika Furcha?
Myslím si, že chytal výborně, pochytal několik šancí Vítkovic. Jen škoda našich dvou chyb, které Vítkovice potrestaly. Jinak před Dominikem klobouk dolů.

A co byste řekl k momentální slávistické noční můře, Jakubu Štěpánkovi?
Chytá výborně, ale musíme na něj najít nějaký recept, abychom dávali góly pokud chceme v sérii uspět. Na to, jak je mladý, tak je nesmírně zkušený a jen tak jej něco nerozhodí.

Hovoříte o hledání receptu na vítkovického brankáře. Můžete být konkrétnější?
Určitě to, co platí na každého gólmana. Tlačit se do branky a hodně střílet. Trošku nám tam chybí důraz před brankou. Pokud střely uvidí a nebudeme se snažit chodit pro dorážky před branku, tak potom budeme dávat góly opravdu jen hodně těžko.

Autor Adam Bagar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více