Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
11. června 2002

František Kučera novou posilou Slavie!

Podobně jako posílil Slavii před loňskou sezónou Josef Beránek, přichystalo vedení Slavie Praha přestupovou bombu i letos. V úterý totiž podepsal s klubem dvouletou smlouvu olympijský vítěz a mistr světa František Kučera! "První kontakt s hráčem proběhl ve čtvrtek, podruhé jsme se sešli v pondělí a v úterý jsme podepsali smlouvu," popsal sled událostí generální manažer Vladimír Růžička. "Rozhodlo výborné jednání se Slavií, rád bych mužstvu pomohl k tomu, abychom případně překonali loňský semifinálový výsledek," řekl František Kučera.

František Kučera se nedohodl na nové smlouvě se Spartou Praha, jednání se Slavií proběhla velmi rychle. "Sparta o mě neprojevila větší zájem a smlouvu, kterou jsem s ní uzavřel loni na podzim, mně výrazně snížila," uvedl František Kučera hlavní důvod, proč začal jednat se Slavií. "Jsem moc rád, že jsme se domluvili. Rodina tak může zůstat v Praze," dodal. Přesto však není ještě jisté, že v nové sezóně oblékne slávistický dres. Do 15. června může, stejně jako kterýkoliv jiný hokejista Slavie, odejít do zámoří," podotkl Růžička.

Kučera se před rokem po letní výměně do Washingtonu vrátil zpět do Sparty, ale brzy si ho tým Capitals vyžádal zpět. Zpočátku se sice zdálo, že Kučerova zámořská anabáze potrvá jen několik zápasů, ale hráč tam nakonec dohrál celou sezónu. I letos připadá ještě v úvahu jeho odchod za moře. "Po svých minulých zkušenostech nechci nic říkat na sto procent. Ta nabídka by musela být velice velice zajímavá, řekl k tématu slavný obránce.

O nějakém konkrétním cíli pro nadcházející sezónu zatím nechtěl Kučera mluvit. "Je mi jasné, že se ode mě budou očekávat vynikající výkony. Rád bych pomohl mužstvu překonat loňský výsledek, dodal.

V úterý podepsal se Slavií dvouletou smlouvu i další obránce Jan Horáček. Slavia má tak k dispozici pro příští sezónu značný přebytek obránců, vždyť s oběma úterními posilami Růžička původně nepočítal. "Ještě nevím, jak to budeme řešit. Buď někoho prodáme nebo uvolníme na hostování. Na řešení je ještě příliš brzy," uvedl Kučerův spoluhráč z Nagana Vladimír Růžička.

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více