Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
4. dubna 2010

Série se přesouvá do Prahy, Slavia potřebuje bodovat!

Slávistům se ve Vítkovicích nepovedlo splnit úkol, tedy alespoň jednou vyhrát. Takto do domácích utkání nastoupí za stavu 0:2 a případná další ztráta by jim hodně postupové ambice hodně zkomplikovala. Sešívaní borci jsou ale odhodlaní předvést na domácím ledě to nejlepší a věří, že s podporou svých fanouškům domácí souboje vyhrají. Třetí semifinále začíná o Velikonočním pondělí od 18:10.

Ve Vítkovicích dva rozdílné zápasy, ale vždy se smutným koncem

Červenobílí odehráli v Ostravě dvě utkání a ani jedno nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Sešívaní slavili v obou duelech první vstřelený gól, jenže domácí dokázali vždy bleskurychle vyrovnat. Pak už se ale oba zápasy vyvíjely zcela odlišně. Zatímco v úvodním duelu hosté z 0:1 otočili na 2:1 během 5. minuty zápasu a poté ve třetí třetině definitivně rozhodli, když ji vyhráli 4:0, druhé střetnutí bylo mnohem vyrovnanější a dramatičtější. První dva góly padly až na začátku druhé třetiny, rozhodující branku pak vstřelil vítkovický Yorick Treille až ve 48. minutě. Slávisté měli ke konci mnoho šancí, ale nedokázali je využít a Štefanka nakonec do prázdné brány pečetil výsledek 3:1.

Zlepšení slávistů ve druhém zápase bylo markantní, mohl k tomu přispět i nečekaný tah trenéra Růžičky, který do brány místo Slipčenka postavil Dominika Furcha. Ten se předvedl velmi kvalitním výkonem a kdyby nebylo chyb obránců, možná by dotáhl své spoluhráče k vytouženému vítězství.

Slávisté stále hledají cestu, jak překonat Štěpánka

Mladý vítkovický gólman je asi největší překážkou slávistů v cestě k výhrám. Jakub Štěpánek totiž za dva zápasy pustil za sebe pouze dva puky a notně tak napomáhá slávistické střelecké mizérii. „Chytá výborně, ale musíme na něj najít nějaký recept, abychom dávali góly, pokud chceme v sérii uspět,“ říká o brankáři Vítkovic Roman Červenka. Statistiky Štěpánka jsou výborné už od čtvrtfinále, kdy od Sparty dostal ze 7 zápasů pouze 12 gólů a právě on byl označován za hlavního strůjce postupu Moravanů do semifinále.

Domácí prostředí bude jasnou výhodou

Zatímco kluziště ve Vítkovicích patří vůbec k nejširším v celé extralize, slávisté hrají doma v O2 areně na nejužších povolených rozměrech. Tomu také hodně přizpůsobují svůj styl hry, který se jim v Ostravě nedařilo tolik praktikovat. Od následujících zápasů tak můžeme čekat jistě více osobních kontaktů a soubojů, které slávistům vyhovují. Kapitán sešívaných Roman Červenka právě na malých hřištích nejvíce uplatňuje své přednosti – hra jeden na jednoho, či rychlé vyjetí od mantinelu a následná přesná střelba. Tyto maličkosti mohou hodně ovlivnit oba zápasy a sešívaní si v nich věří. Ve čtvrtfinále proti Zlínu totiž všechny tři domácí zápasy vyhráli a právě v O2 areně nakonec mohli slavit postup. To Vítkovice si budou muset na malé kluziště zvykat, neboť i na Spartě, kde hráli čtvrfinále, je také ledová plocha obrovská. Po devíti odehraných zápasech na „letištích“ by tak mohli mít Moravané s přechodem na užší led problémy.

Velikonoční slávistické pondělí

Fanoušci, kteří vyznávají červenobílé barvy ve fotbale i hokeji, si o svátečním pondělí přijdou na své. Možné kolizi zápasů fotbalové a hokejové Slavie se totiž podařilo zabránit a sešívaní tak mohou zažít krásné sportovní odpoledne a večer v červenobílém provedení. Fotbalové derby mezi vršovickými kluby Slavií a Bohemians totiž začne v Edenu už v 15:30, aby se fanoušci poté mohli pohodlně přesunout na hokejový zápas proti Vítkovicím do O2 areny, kde se úvodní buly vhodí v 18:10.
Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více