Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
7. dubna 2010

Trenér mistrovského dorostu: Ve Slavii se vždy dobře pracovalo s mládeží

Mládežnické kategorie Slavie prožívají velmi úspěšné období. Junioři skončili druzí a starší dorost získal dokonce titul pro mistra republiky. Trenér starších dorostenců Miloš Pecka, který u týmu působí od letošní sezóny, zažil pohádkový ročník. Po povedené základní části dovedl svůj celek až na samotný vrchol. V rozhovoru pro hc-slavia.cz hodnotil závěrečnou část sezóny, ale i svou budoucnost u sešívaných.

Jak probíhal rozhodující třetí zápas finálového turnaje, který jste vyhráli 6:1 a zajistili si tím titul?
V první třetině jsme hráli velmi špatně a pohráli jsme jí 0:1. V kabině po důrazném pohovoru s hráči jsme se o druhé třetině výrazně zlepšili a tuto část vyhráli 5:0. Před poslední třetinou jsme hráčům řekli, že tento zápas si mohou zkazit už pouze sami tím, že se nechají vyprovokovat od soupeře k různým šarvátkám a vlastní nedisciplinovaností. Toto jsme ustáli a zápas jsme dovedli do vítězného konce.

Pomohli vám hodně tři junioři, kteří se k týmu připojili právě před tímto posledním zápasem?
Samozřejmě. Jsou to kvalitní hráči, kteří nám vždycky pomohli.

Po vašem zápase vám ještě titul mohla vyfouknout Sparta, kdyby velkým rozdílem porazila Vítkovice. Sledovali jste toto utkání? Byly to velké nervy?
Nebyly to žádné nervy, protože my jsme potřebovali vyhrát s Pardubicemi o tři branky a pak už výsledek tohoto zápasu pro nás nic neřešil.

Jak probíhaly oslavy?
Kluci byli šťastni, že jsou mistry republiky, oslavy proběhly hlavně na ledě po vítězném zápase s Pardubicemi. Poděkování se jim dostalo od vedení a slávistického kotle i v rámci utkání A-týmu Slavia – Vítkovice.

Finálový turnaj nejlepších čtyř týmů vám nakonec přinesl štěstí. Uvítal byste tento systém i příští rok?
Pro všechna mužstva je vždy systém stejný a v podstatě je jedno, jak se koncovka hraje.

Titul mistra Extraligy staršího dorostu je jistě velký úspěch. Jak vidíte svou budoucnost ve Slavii?
Pokračuji u staršího dorostu a doufám, že sestavíme takové mužstvo, které bude hrát opět na špici extraligy.

Kteří hráči se podle vás mohou stát v budoucnosti osobnostmi slávistického A-týmu?
Toto je momentálně velmi těžké předpovědět. Máme velmi silný ročník 93, z kterého by mohli vyjít kvalitní hráči schopni hrát extraligu mužů.

Dařilo se i juniorům, kteří nakonec skončili druzí. V čem si myslíte, že je momentálně Slavia v mládežnických kategoriích lepší než ostatní?
I když pracuji ve Slavii prvním rokem, tak vím, že se zde pracovalo s mládeží vždy velmi dobře. Myslím, že velký podíl na tomto má Vláďa Růžička, který ví o každém nejen dospělém hráči ve Slavii a spolupracuje s námi trenéry mládeže. Toto si myslím, že v každém klubu není.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více