Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. dubna 2010

Vladimír Růžička bere bronz jako velký úspěch

Po zápase vypadal kouč sešívaných smířeně s výsledkem série, ba naopak chválil Slavii a zdůraznil, že po strastiplné cestě sezonou, kde výkony nebyly leckdy ideální, je třetí místo úspěchem. Zároveň pochválil i brankáře Štěpánka, který byl podle Růžičky hlavním důvodem postupu Vítkovic do finále.

Byla to pro vás těžká volba koho postavit do branky v rozhodujícím zápase?
Ani ne, byla to jasná volba. Robert nám hodně pomohl. Byl hodně unavený po play-off, bylo to vidět i na tréninzích, takže i proto dostal šanci Dominik. Nicméně pro dnešní zápas jsem měl jasno.

Dalo by se říct, že tuto sérii ovlivnily výkony brankářů?
Určitě, Kuba Štěpánek chytal úžasně, zejména domácí zápasy se mu povedly. A přestože jsme si vypracovali spoustu šancí, tak bylo hrozně těžké ho překonat.

Uvědomoval jste si, že když mělo dojít k podání rukou mezi vámi a panem Hadamczikem, tak byli diváci napjatí co bude?
Slyšel jsem to, patří to ke sportu. Vítkovice vyhrály 4:1 a zasloužily si vyhrát, takže podání rukou je samozřejmostí. Chtěl bych ale klukům moc poděkovat. Dřeli do úmoru, tento zápas byl pro nás šestnáctý v řadě a dali jsme do toho všechno.

Má pro vás velkou hodnotu medaile? Liberec, který vypadl také v semifinále, medaili nemá, protože skončil v základní části až za Slavii.
Když vypadnete v semifinále, cítíte vždy zklamání. To je normální. Každý chce vyhrát, každý se žene za prvním místem. Takže i když jste třetí a mohl byste být se sezonou relativně spokojený, hned se radovat nemůžete. Ale přiznávám, že tahle bronzová medaile má pro mě obrovskou cenu.

Před zápasem hovořil trenér Hadamczik o tom, že se chtějí někteří hráči předvést, protože jim jde o angažmá ve Slavii. Mohl byste se k tomu vyjádřit?
Já to nechci nějak rozebírat, prvního května se dozvíte, kteří hráči přijdou do Slavie a jací odejdou. Nechci předbíhat, chci nechat Vítkovice v klidu, ať jdou dál. Nezbývá mi nic jiného, než jim popřát a ať se jim daří dál. Hrajou dobře, mají skvělého gólmana.

Autor Tomáš Svoboda
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video