Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
12. dubna 2010

Ve starším dorostu jsme se letos hodně semkli, říká Ronald Knot

Starší dorostenci ovládli nově vzniklou kategorii a slavili titul mistra republiky. Redakci hc-slavia.cz poskytl rozhovor jeden z mladíků Ronald Knot. Hodnotil uplynulou sezónu, vyjádřil s k finálovému turnaji nejlepších čtyř týmů a prozradil, že si chce od hokeje na pár týdnů odpočinout a podle svých slov chce teď vidět i něco jiného.

Letos jste úspěšně navázali na loňský triumf z dorostu. Považujete letošní zlatou medaili za cennější než loňskou?
Těžko říct. Letos působilo v našem týmu více mladších hráčů, zatímco naše loňské opory hráli již za juniorku, takže z tohoto pohledu považuji letošní triumf za cennější.

V čem je pro vás největší rozdíl mezi klasickým play-off a závěrečným turnajem čtyř nejlepších týmů?
V klasickém play-off můžete každou sérii prohrát jeden zápas, ale i tak vyhrát titul. V závěrečném turnaji čtyř týmů jsou zápasy hodně vyrovnané, záleží na každém zápase a na každém vstřeleném gólu. Navíc tým, který v turnaji dvakrát vyhraje, může skončit první, stejně jako třetí. Je to velká novinka a nezvyk. Uvidíme, jak se to v příštích letech osvědčí. Já osobně ovšem dávám přednost klasickému systému play-off.

Letos jste předvedli veleúspěšný vstup do sezóny, co si myslíte, že byl rozhodující faktor jedenácti vítězství v řadě?
Hned na první zápas sezóny byl náš tým nekompletní - hodně kluků bylo v juniorech a my jsme neměli velká očekávání. Hráli jsme svou hru, s vědomím, že nemáme co ztratit. Po prvním vítězném utkání jsme si řekli, že by bylo dobré, urvat ještě alespoň jeden zápas. Stejným způsobem to fungovalo celý první měsíc, než jsme těsně prohráli s Karlovými Vary.

V čem byla podle vás největší síla letošního týmu staršího dorostu?
Celou sezónu se mohl náš tým spolehnout na kvalitní výkony brankářů. Hráči, na které jsme před sezónou kladli největší očekávaní, nezklamali. Dokázali jsme se skvěle semknout v dobře fungující celek, což se potvrdilo i v nejdůležitějších zápasech sezóny, zejména v sérii proti Olomouci.

V čem byla naopak vaše největší slabina?
Myslím, že hodně problémů nám dělala naše nedisciplinovanost. Velké množství dvouminutových trestů v zápasech, stejně jako tvrdší postihy, kvůli kterým nám chyběli hráči v zápasech. Zbytečně to oslabovalo celý tým, kterému rychleji docházely síly.

Jaké máte očekávání do příští sezóny?
Odejde hodně našich zkušených mazáků, které nahradí mladší hráči. Nemůžeme očekávat, že opět vyhrajeme titul, ale budeme dál hrát naší hru, se kterou se pokusíme dojít co nejdál.

Je něco z letošní sezóny, co ve vaší paměti zůstane ještě mnoho dalších let?
Samozřejmě titul. Kromě toho byl nezapomenutelný finálový turnaj. Osobně si moc užívám všechna utkání se Spartou, zejména z prvních dvou letošních zápasů, které jsme vyhráli 6:3 a 0:4, zůstaly velice sladké vzpomínky.

Jak se chystáte využít pár volných týdnů před začátkem letní přípravy?
Po náročné sezóně si všichni potřebujeme hlavně pořádně odpočinout. Po tolika měsících na ledě je fajn vidět i něco jiného. Letos nám letní příprava začíná již začátkem května, takže je důležité do té doby příliš nezlenivět.

Autor Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více