Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
14. dubna 2010

Slavii opouští Sloboda i trio hráčů ze zámoří

Červenobílý kádr doznává prvních změn. V klubu končí obránce Karol Sloboda i americký útočník Noah Clarke s Kanaďany Darcym Campbellem a Alexandrem Imbeaultem. Nejistá je i budoucnost Jiřího Drtiny, jenž se se Slavií ještě nedohodl na prodloužení smlouvy. Co se týče posil, jejich jména oznámí trenér Vladimír Růžička prvního května.

Slovenský zadák Karol Sloboda přišel do Slavie na jaře roku 2007 a prakticky ihned se zařadil mezi defenzivní opory mužstva. Loni se však ošklivě zranil v přípravě a i to zřejmě mělo vliv na to, že Sloboda neměl nijak oslnivou sezonu. V play-off dokonce vypadl ze sestavy. “Odehrál za nás slušné zápasy, ale opci jsme na něj neprodloužili,“ konstatoval kouč Růžička.

Talentovaného Jiřího Drtinu, který v této sezoně nakoukl do reprezentace, by udržel rád. Zatím se však obě strany nedohodly na nové smlouvě. “Jirkovi u nás vypršel kontrakt a zřejmě zvažuje jiné nabídky. Uvidíme, jak to dopadne,“ nechce předbíhat boss červenobílých.

Ten se už rozloučil s trojicí zámořských posil, které dorazily krátce před play off. S největší pompou přicházel Noah Clarke, o svých kvalitách ale výrazněji nepřesvědčil. Alexander Imbeault přišel nejpozději a doplatil na velkou konkurenci, která ho na led pustila jen málokdy. Nejlepší vysvědčení by tak dostal obránce Darcy Campbell. V play off rozhodně nezklamal, i on si ale musí hledat nové angažmá.

“Darcy hrál výborně, v play off jeho forma gradovala. Je to ale hodně podobný typ jako Petr Kadlec – a my dva Kadlece nepotřebujeme. Stačí nám ten náš,“ poznamenal Růžička s tím, že je potřeba se poohlédnout také po pravácích. A tím Campbell nebyl. “Je potřeba říct, že jsme u Clarka, Campbella i Imbeaulta šli trochu do rizika. Clarke moc nehrál ani předtím v Ambri a Imbeault vypadal velmi slušně na tréninku, při zápasech to ale nebylo ono,“ prohlásil Růžička.

Jistý je také odchod slávistického lídra Romana Červenky, s čímž se ovšem počítalo. "Roman zamíří do NHL, v úvahu připadá i Rusko," uzavřel trenér Slavie.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více