Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
4. května 2010

Juraj Štefanka: Do Slavie jdu s těmi nejvyššími cíly

Novou posilou Slavie pro následující ročník je několikanásobný slovenský reprezentant a účastník dvou MS Juraj Štefanka. Čtyřiatřicetiletý útočník přichází ze stříbrných Vítkovic a tým Vladimíra Růžičky pro něj bude už sedmou extraligovou štací. Štefanka patří několik let ke stálicím české extraligy a v rozhovoru pro slávistický web prozradil, že by se Slavií rád dosáhl na nejvyšší stupínek.

Kdy se definitivně rozhodlo o tom, že přestoupíte do Slavie?
To je těžká otázka, protože jsme to řešili hodně dlouho. V průběhu sezóny jsem tušil, že Slavia o mě má zájem, ale definitivně se tom rozhodlo až na začátku května.

Takže jste to měl v hlavě během semifinále, ve kterém jste s Vítkovicemi vyřadil svěřence Vladimíra Růžičky?
Celá záležitost byla v jednání.

Byla to pro vás o to větší motivace, ukázat se před svými budoucími spoluhráči a fanoušky?
Pro mě byla hlavně motivace postoupit do finále. Nevšímal jsem si, proti kterému mužstvu hrajeme. Byl jsem zaměstnanec Vítkovic a záležitosti kolem přestupu do Slavie jsem v tu chvíli neřešil.

S jakými cíly jdete do Slavie?
Slyšel jsem, že Slavie má nejvyšší cíle, takže se budu snažit jí k tomu pomoci. Během jednání mi bylo avizováno, že cílem pro následující sezónu je titul.

Znáte se s někým ze současného kádru Slavie?
Poznal jsem je jenom jako soupeře, když jsem proti nim nastupoval, ale vyloženě osobně nikoho ze Slavie neznám.

Trenér Vladimíra Růžička je znám svým nekompromisním přístupem. Jak vám bude podle vás vyhovovat jako hlavní kouč?
To nevím. Poznám to, až pod ním budu hrát a zatím jsem o tom nijak nepřemýšlel. Uvidíme.

Mezi Ostravou a Prahou je poměrně velká vzdálenost. Stěhujete se do české metropole?
Stěhuji se s celou rodinou do Prahy. Nemělo by smysl, kdybych měl každý den dojíždět. To bych trávil většinu času v autě.

Vítkovice mají za sebou úspěšnou sezónu. Z pohledu nezaujatého pozorovatele by se dalo čekat, že se vedení pokusí kádr udržet. Čím to je, že tým opouští tolik hráčů?
Vítkovice měly poslední dobou velké problémy s financemi. Byl to problém a hodně se to řešilo. Podle mě ten hlavní důvod tedy je, že jim chybějí peníze.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video