Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
10. května 2010

Roman Červenka: Je tu sedm týmů, které by chtěly medaili

M a n n h e i m (GER) – Útočník Roman Červenka je jediným zástupcem sešívaného klubu na mistrovství světa v Německu. Leží na něm velká tíha, protože byl zařazen do prvního útoku k Jaromíru Jágrovi a Tomáši Rolinkovi, od kterých se očekává rozhodování zápasu. Přestože Roman zůstal po prvním vyhraném zápase bez bodu, jeho útočná formace své schopnosti potvrdila. Postarala se totiž o polovinu českých branek v zápase.

Co pro vás účast na mistrovství světa znamená?
Pro mě je čest, když můžu reprezentovat. Jsem rád, že zde v Německu můžu být. Hlavně bych byl rád, kdyby se udělal nějaký úspěch, třeba medaile.

Hodně hráčů z NHL odmítlo Česko na mistrovství reprezentovat. Sledoval jste to a tušil jste, že každou omluvenkou je vaše účast pravděpodobnější?
Věřil jsem, že pojedu. Že tolik kluků odmítlo, je škoda. Tým asi není tak našlapaný nějakými hvězdami a o to více musíme hrát kolektivně. Doufám, že to bude fungovat.

Ještě před týdnem jste hrál na švédských LG Games utkání evropské hokejové tour. Jaký je rozdíl mezi těmito zápasy a zápasy na mistrovství světa?
Zase až tak velký rozdíl v tom není. Je to hlavně o tom, že tady jsou navíc ti nejlepší hráči, kteří přijíždí z NHL. Jimi se tým doplní. Navíc zde přibudou soupeři jako Kanada, Amerika nebo Slovensko, což jsou velmi silné týmy. Také jsme zde viděli, že není lehké hrát ani proti papírově slabším týmům.

Dali jste si v zápase proti Francii o to větší pozor?
Říkali jsme si to a od začátku jsme k tomu chtěli dobře přistoupit. I první branku jsme pro klid chtěli vstřelit co nejdříve, a to se asi povedlo.

Jak se vám hraje s kapitánem českého výběru Tomášem Rolinkem a největší českou hvězdou Jaromírem Jágrem?
Určitě je na čem pracovat. S Jardou je to náš čtvrtý zápas. Doufám, že čím více toho spolu odehrajeme, tím to bude lepší.

Česko dalo tři branky z přesilových her, ale bylo vidět, že to místy v souhře skřípalo.
Určitě je třeba na tom také pracovat. I když jsme dali tři góly, musíme je zlepšit. V důležitých zápasech góly v přesilovkách můžou rozhodnout, nebo spíš rozhodnou. My to samozřejmě víme, a proto je trénujeme.

Na tréninku našeho výběru bylo hodně veselo. Přinesli jste si tam tu atmosféru už z kabiny?
První zápas jsme zvládli, takže nálada je dobrá. Musíme to přenést i do dalších zápasů.

Jaké v nich má český tým, oslabený o hodně hráčů NHL, vyhlídky?
Těžko říct. Jména ještě nic nezaručují. Samozřejmě jich tu letos tolik není. Ale nerad bych něco předpovídal. My uděláme pro nejlepší výsledek maximum. Je tu sedm týmů, které by chtěly medaili. Je to hodně vyrovnané a porazit je není lehké. My se o to však pokusíme.

Autor Tomáš Čekal
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více