Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. června 2010

Dárek jsem si nekoupil. Dostane ho manželka, řekl kouč Růžička po podpisu smlouvy

Posádka se mění, kapitán lodi ale zůstává. Vladimír Růžička, jedna z nejvýraznějších postav české hokejové historie, zůstane věrný červenobílým barvám minimálně dalších sedm let. Na lavičce Slavie tak stráví celkem 17 sezon, což je v tuzemských poměrech téměř nemožná věc.

“Nějaké speciální předsevzetí do příštích let jsem si nedal, ale každý, kdo mě zná, ví, že hlavní jsou pro mě dvě věci. Předvádět s týmem dobrý hokej a pohybovat se co nejvýše v tabulce,“ prohlásil v rozhovoru pro klubový web lodivod zlatých hochů z Německa Vladimír Růžička, jenž je spolumajitelem Slavie, jejím generálním manažerem, koučem A-týmu i šéftrenérem mládeže.

Výčet všech vašich funkcí napovídá, že si ani v příštích letech moc neodpočinete…
Já myslím, že se to dá zvládnout. Navíc už nepovedu národní tým, takže toho času bude víc.

Naskytl se během jednání o novém kontraktu nějaký zádrhel, nebo všechno proběhlo bez komplikací?
Žádný problém tam nebyl. Já i Tomáš Rosen jsme preferovali takhle dlouhou smlouvu, abychom za dva roky nemuseli zase řešit můj případný odchod. Myslím, že sedm let je ideálních.

Změní se teď něco ve vedení klubu?
Žádné změny by přijít neměly. Chci pracovat se stejnými lidmi jako doposud a Tomáš to vidí stejně. Všichni uděláme maximum pro to, abychom byli aspoň tak úspěšní, jako v předchozích deseti letech.

Bavili jste se už o ambicích týmu v příští sezoně?
Naše cíle jsou vždycky vysoké. To znamená, že bychom rádi byli opět v semifinále, ještě radši ve finále.

Tým se přes léto hodně obměnil. Jak jste zatím spokojen s novými posilami?
Musím říct, že co jsem viděl, v suché přípravě si všichni kluci vedou velmi dobře. Počkejme si ale, jak jim to bude šlapat na ledě. Na něj půjdeme 18. července a do té doby je spoustu času se navzájem dobře poznat.

Chystáte se kádr před výjezdem na led zeštíhlit?
Uvidíme. Ono nás zase tolik není. V přípravě máme 25 hokejistů včetně gólmanů, jsou tam i tři junioři.

Po návratu z dovolené jste byl s mužstvem na soustředění v Břízkách u Jablonce. Splnil tento kemp vaše představy?
Bohužel nám nepřálo počasí. Byla tam zima, začátek června a venku nějakých devět stupňů… Trénovali jsme tedy hlavně pod střechou, dvakrát jsme si dali fotbal na trávě. Příprava to byla ovšem kvalitní.

Dohlížíte nyní na tréninky na suchu více než v minulých letech?
Tak chci u toho být a trochu si to pohlídat. A taky pomoct, protože když jsem byl na mistrovství, leželo to na Jirkovi Čelanském a Pepíku Hronkovi. Když jsem tam dva trenéři, je to určitě výhoda.

Pojďme se ještě slovem vrátit k vaší smlouvě. Hráči si za podpis nového kontraktu rádi něco koupí, udělal jste si taky nějakou radost?
Sobě jsem si nekoupil nic, ale manželka nějaký pěkný dárek dostane. Ona si ho určitě ráda vybere (s úsměvem).

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více