Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
11. června 2010

Brazílie, nebo Španělsko? Slávisté tipovali vítěze mistrovství

Kabina Slavie je rozpolcena! Ale nebojte, nejedná se o rozepře uvnitř týmu, nýbrž o tipy na favorita fotbalového mistrovství světa v Africe. Nejvíce se věří Španělsku a Brazílii. “Španělé jsou suverénní, navíc mají na každém postu skvělého fotbalistu. Měli by zvítězit,“ říká útočník Jakub Sklenář. “Kdepak, vyhraje Brazílie. Tedy doufám, moc bych jí to přál!“ usmívá se Vladimír Růžička mladší.

Jedno je jisté. Když se v červenobílém táboře zmíníte o světovém šampionátu fotbalistů, nemůžete minout. “Myslím si, že každý sportovec tyhle velké akce určitě sleduje. Aspoň u mě to platí stoprocentně,“ tvrdí Tomáš Svoboda, který by titul přál Angličanům. “Jejich ligu prostě miluju. Budou to mít ale hrozně těžké. V Africe bude spousta silných týmů, mezi nejvážnější kandidáty na vítězství určitě patří Španělsko, Brazílie i Argentina.“

Týmu trenéra Fabia Capella by přál úspěch i Miroslav Holec. “Fandím Anglii a Portugalsku, ale na titul jim moc nevěřím. Vždycky skončí nanejvýš v semifinále. Španělé i Brazilci mají lepší mužstvo,“ prorokuje dravý slávistický útočník. “Anglie má super kádr, z těch top favoritů jí však věřím nejméně. Na velký úspěch čeká už strašně dlouho a podle mě si ještě nějaký šampionát počká,“ souhlasí Vladimír Růžička ml.

Jeho jasným favoritem jsou Kanárci. “Brazílii fandím už odmala a moc se těším, co na mistrovství předvede. Pokud by ale titul vyhrál nějaký tým z Evropy, tipnul bych si Nizozemce,“ má jasno. Je zajímavé, že velmi podobně mluvil i jeho otec. “Přeju Brazílii, podle mě to celé vyhraje. A ve finále by mohla zdolat třeba Holanďany,“ řekl trenér Růžička zcela nezávisle na svém synovi.

Miroslav Holec předpokládá, že Francie na turnaji nedopadne dobře.

Brazilcům věří také vedoucí mužstva Josef Hronek. “Do medailových pozic určitě promluví někdo z Jižní Ameriky, tedy Argentina nebo Brazílie. Mým tajným favoritem je však Německo. Podle mě dojde opět hodně daleko,“ soudí dobrá duše slávistického týmu. To Svoboda si myslí, že o překvapení se postarají Italové. “Moc se o nich nemluví, jako by s nimi nikdo nepočítal. Já bych je ale rozhodně neodepisoval…“ konstatuje velký fanoušek fotbalu.

K nim se řadí i Petr Kadlec. “Fotbal mám moc rád, takže mistrovství si uniknout samozřejmě nenechám. Na titul favorizuju Španěly. Hrají nejlepší fotbal ze všech. Oni neběhají, ale nechávají běhat balón,“ usmívá se zkušený obránce, který věřil také Pobřeží slonoviny. “Když jsme ale viděl tu jejich skupinu… Nevím, nevím. Každopádně někdo z Afriky by mohl překvapit.“

Petr Kadlec věří Španělsku.

Pobřeží slonoviny má v týmu Slavie více fanoušků, třeba Sklenáře a Holce. “Jenže se jim zranil Drogba a bez něho jsou poloviční. Uvidíme, jak se s tím vypořádají,“ shodli se oba. Velkým favoritem Jakuba Sklenáře jsou tak mistři Evropy ze Španělska. “Mají skvělou fazónu. Na mistrovství si vsadím a možná je tam dám,“ přemítá.

Komu se naopak příliš nevěří, je Francie. “Benzemu nechali doma, Henry na lavičce. S kým to chtějí hrát? Podle mě neuspějí,“ předvídá Miroslav Holec. “Na jednom tiketu už mám, že neporazí Uruguay,“ směje se Sklenář.

Samostatnou kapitolou jsou samozřejmě Slováci. “Moc bych si přál, aby se nám povedl postup ze skupiny. Možné to podle mě je. Líbilo se mi vyjádření trenéra Weisse, který po postupu řekl, že lidé jsou ohledně výsledku na šampionátu pesimističtí. On že chce ale víc,“ podotýká slovenský rodák Juraj Štefanka.

“Já bych Slovensku postup přál, ale budou to mít těžké. Podle mě je to 50 na 50. Itálie z té skupiny postoupí a s ní buď Slováci, nebo Paraguay,“ říká Růžička junior. “Já Slovensku nevěřím. Ze skupiny nepostoupí,“ uzavírá Josef Hronek.

Tak se nechme překvapit, kdo se ukáže jako nejlepší fotbalový tipér.

Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více