Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. června 2010

Červenobílá středa na Štiříně

Středa byla pro hokejovou Slavii zaslíbená golfu na zámku Štiřín. Téměř celý A-tým změřil své síly se sponzory na golfovém trávníku malebného hřiště nedaleko Prahy. Vítězství v již šestém ročníku nakonec slavil flight, kterému výrazně pomohl Jiří Doležal.

Ještě den před turnajem dělala pořadatelům značné vrásky avizovaná předpověď počasí, která hlásila soustavný déšť. Jak už to však bývá, opak byl pravdou a tak se mohli všichni těšit z příjemného, takřka ideálního golfového počasí bez kapek.

Tomáš Micka

Letošní ročník byl již šestým kláním, ve kterém hokejisté vyměnili hokejové hole, za ty golfové. Přitom spolupráce Slavie a Ringhoffer golf klubu vznikla téměř náhodou. „Všichni jsme tu na Štiříně dlouholetí slávisté a proto, když jsme se zde potkali s vedením asi před sedmi lety, tak vznikla tato myšlenka vzájemné spolupráce. Společně jsme vymysleli, jak by mohla Slavia využít naše služby a tehdy vzniklo naše partnerství“, řekl prezident klubu pan Libor Šticha.

Tomáš Micka

Hráči byli „rozstrkáni“ do jednotlivých flightů (startovních skupinek) tak, aby se mohl každý z účastníků těšit přítomností některého z hokejistů. Celé odpoledne panovala uvolněná atmosféra, hráči se bavili a nešlo ani tak o výsledek, jako spíš o odreágování z každodenního pracovního shonu jak pro hráče, tak pro sponzory. Dobrou náladu neustále “doplňoval“ i maskot MAX, který vyměnil svůj těžký oblek za daleko účelnější nádrž na pití, ze které plnil zájemcům kelímky populárním Cuba Libre.

Tomáš Micka

K vidění však byly i nádherné rány, za které by se nemuseli stydět ani Woods s Mickelsonem. Vždyť Petr Kadlec neměl daleko k tomu, aby na jedné z jamek trefil populární hole in one, tedy jamku na jeden úder. Vítězství slavil nakonec flight pod vedením Jiřího Doležala, který se velmi podařenou hrou a zejména precizními příhrami kolem greenu podepsal pod konečné první místo. Druhé místo zůstalo na flight, který hájil Jakub Sklenář.

Tomáš Micka

Do hry se bohužel nemohli zapojit vášniví golfisté jakými jsou Vladimír Růžička ml. a Petr Jelínek. Oba trápí zranění. Zatímco Růžička léčí poraněná záda a led pravděpodobně stihne, Petr Jelínek má problém daleko větší. „První trénink letní přípravy jsem si utrhl achilovku, hráli jsme fotbal a najednou mi tam ruplo,“ svěřil se sešívaný forvard. „Moje letní příprava tedy skončila prvním trénikem,“ dodal.

Tomáš Micka

A jak hodnotili akci samotní hráči? „Golf ještě moc nehraji, párkrát jsem to zkusil a je to dobrý relax, ale na hřiště to ještě není. Jsem tu ale moc rád, byl jsem si odpálit na cvičné louce a pár balónů se mi velmi povedlo. Jinak akce výborná a kdo golf nehraje, má alespoň možnost si to vyzkoušet.“ Zaznělo z úst Lukáše Endála. Na podobné akci začal hrát golf kdysi v Kanadě i další hrot červenobílých Tomáš Svoboda. Akci chválil i Vladimír Růžička ml., který zasvěcoval do golfu Lukáše Špeldu na driving range. (cvičná louka) Později se k nim přidal ještě Dominik Furch se svou polovičkou.

Tomáš Micka

Po skončení turnaje se mohli hráči těšit na bohatý raut, kterému vévodila výtečná roštěná a Krušovické pivo a na samotný závěr byla připravená již tradiční módní přehlídka, kde si přišli všichni na své, ať už se jednalo o krásu modelů či modelek.

Tomáš Micka

Na fotografie z turnaje se můžete podívat v naší fotogalerii.

Autor Tomáš Svoboda
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více