Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
29. června 2010

Jsem teď odolnější než dřív, těší Miroslava Holce

Minulou sezonu byl často označován za jedno z nejpříjemnějších překvapení v sestavě Slavie. Útočník Miroslav Holec přestal pendlovat mezi Prahou a Havlíčkovým Brodem, tehdy ještě naší farmou, a natrvalo se usadil v sešívaném A-týmu. Během letošního léta pak dělá vše proto, aby stejné (nebo ještě lepší) výkony předváděl i v sezoně příští. “Ale už toho mám plné zuby. Únava se z těla odplavuje daleko hůř než v květnu,“ hlásí na sklonku suché přípravy.

I odchovanec píseckého hokeje se v době letního drilu potýkal se zdravotními lapáliemi, na rozdíl od parťáka Petra Jelínka ale nešlo o nic vážného. “Natáhnul jsem si třísla, doktoři mi to dali hned do kupy. Nestihl jsem jen jeden trénink,“ pochvaluje si Miroslav Holec, jenž před dlouhými výběhy na tartanu dává přednost posilovně. “Takový namakanec jako Jirka Vašíček ze mě ale nikdy nebude,“ usmívá se.

Jak už bylo řečeno, třiadvacetiletý útočník má za sebou takřka přelomovou sezonu. “Už před ní jsem cítil, že pokud dostanu ve Slavii šanci, mohlo by to vyjít. Zesílil jsem a bylo to znát. Na síle mám svou hru založenou, takže jsem věřil, že bych tentokrát mohl v extralize vydržet,“ vzpomíná Holec, který do Slavie přišel v rozehraném ročníku a už zde také zůstal.

Kromě zlepšené fyzické kondice mu hodně pomohla i jeho přítelkyně. “A to hlavně psychicky. Radila mi, na co mám myslet, a co mám pouštět z hlavy ven. Jsem teď odolnější než dřív,“ podotýká velký sportovní nadšenec.

Po uplynulé sezoně došlo k odtrhnutí havlíčkobrodských Rebelů od Slavie a několik hráčů rázem nevědělo, kde vlastně skončí. On zůstal ovšem v klidu. “Moc jsem to neprožíval. Ve Slavii mám smlouvu ještě na jednu sezonu a snad nebyl důvod k tomu, abych někam odcházel.“

Hodně jeho brodských kamarádů však žilo několik dní v nejistotě. “Situace nebyla jednoduchá. Pár kluků už koketovalo s jinými kluby, nakonec se ale všechno včas vyřešilo a oni zůstali v Brodě. Že už to není farma Slavie, je možná trochu škoda. Kdo se tady nechytil, šel se na Vysočinu rozehrát, to už teď platit nebude,“ uzavírá Holec, který za pár dní vyrazí s přítelkyní na dovolenou do Chorvatska.

Na Slavii se bude opět hlásit 19. července, kdy mužstvo začíná tréninky na ledě.

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více