Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
9. července 2010

Meravý a Klhůfek juniorskými mistry světa v in-line hokeji

Ke dvěma držitelům titulů mistrů světa v ledním hokeji z německého Hannoveru, trenéru Vladimíru Růžičkovi a Romanu Červenkovi, přibyli do sbírky Slavie Praha tento rok i dva juniorští mistři světa v inline hokeji z německého Düsseldorfu, gólman Michal Meravý a útočník Pavel Klhůfek.

Na právě skončeném MS v inline hokeji juniorů obhájila česká reprezentace zlaté medaile. Čeští reprezentanti prošli celým MS bez jediného zaváhání a ve finále uštědřili jedné z velmocí inline hokeje USA porážku 6:2. Jako první tým v historii tak obhájili titul mistrů světa v této kategorii. Na tomto nemalém úspěchu se podíleli i již zmiňovaní hráči Slavie.

Michal Meravý s Liborem Kašíkem ze Zlína vytvořili rovnocennou dvojici gólmanů a pravidelně se střídali v bráně. Jistými zákroky přivedli ČR až k titulu MS. V nejdůležitějším zápase, kde se rozhodovalo o medailích, Michal Meravý předvedl v semifinále výborný výkon a poslal náš tým po výhře nad Francii 7:2 do finále, ve kterém zachytal také výborně Libor Kašík.

Jedním z nejofenzivnějších hráčů celého turnaje byl stejně jako vloni Pavel Klhůfek.

Ten i tento rok obhájil pozici nejproduktivnějšího hráče České reprezentace a to s počtem 17 bodů za 10 gólů a 7 asistenci.

Pavel předvádí na svůj věk velice kompaktní a stabilní výkony a svým stylem hry splňuje všechny požadavky dnešní doby, které jsou kladeny na hráče.

Ještě jednou děkujeme za důstojnou reprezentaci nejen svého jména, ale i jména Slavie Praha na mezinárodní úrovni.

Dík moc kluci…

P.S. Srovnání a malý poznatek pro lední hokej.

Český juniorský tým byl složen z 95% z hráčů hrající nejvyšší soutěž mužů v inline hokeji.

V této soutěži se pravidelně utkávají s hráči hrající NHL, KHL, Extraligu nebo jiné profesionální soutěže v ledním hokeji.

Ve finálovém utkání uštědřil náš tým debakl věčně hrdým Američanům, kteří jezdí na MS jak v inline hokeji s jediným cílem, a to vyhrát celý turnaj.

Můžeme polemizovat, jestli lze srovnávat lední hokej s inline hokejem, ale jedno je zřejmé. Pokud se nebudeme bát, a dáme mladým hráčům šanci i mezi muži v ledním hokeji, oni tuto šanci rádi uchopí a vrátí v podobě podobných vítězství.

V inline hokeji se to osvědčilo a vyplácí.

Autor Ladislav Nový (zdarma)
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více