Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
24. července 2010

Lukáš Endál: Příprava před sezonou? Už jsem si zvykl

Do začátku extraligy zbývají ještě 2 měsíce, ale v Edenu se už hokejisté Slavie pilně připravují na další ročník. Kádr se hodně obměnil, ale někteří hráči, kterým vyšel závěr sezony, v týmu zůstali. Mezi ně patří i Lukáš Endál. Slávistický odchovanec poslední léta osciluje mezi slávistickým áčkem a první ligou. Na přípravu před sezonou si prý už zvykl a těší se na první zápasy. „Jsem strašně rád z tu možnost být ve Slavii,“ říká.

Před necelým týdnem vám začala příprava na ledě. Jaké to bylo zase po dvou měsících obout brusle?
Bylo to náročné, zase po čase vyrazit na led. První tréninky jsme hlavně bruslili a dělali powerskating, což není nic jednoduchého. Všichni ale víme, že je to potřeba a že nám to pomůže. Já jsem navíc první tréninky měl problémy s bruslemi, ale teď už je to naštěstí v pohodě.

S Lubošem Koňákem jste trénovali hlavně techniku bruslení a powerskating. V čem si myslíte, že je toto odvětví užitečné pro hokejistu?
Když to člověk dostane pod kůži, tak mu to při hře může hodně pomoct. Při změnách směru a v bognách se pak cítí jistější. Myslím, že je to dobrá průprava.

Jak vám osobně jde powerskating?
Loni jsem to dělal poprvé a pamatuju si, že jsem s tím měl velké problémy. Letos už jsem věděl, do čeho jdu, takže to bylo alespoň pro mě o něco lepší.

Dokázal byste z týmu vybrat hráče, kterému powerskating šel nejvíce a naopak někoho, kdo této disciplíně příliš neholduje?
Těžko říct. Myslím, že jsme na tom všichni tak nějak stejně a nikdo nijak výrazně nevyčníval. Jediný, komu to opravu šlo, byl trenér Luboš Koňák. (smích)

Řekl jste, že jste měl problém s bruslemi. O co konkrétně šlo?
Vyzkoušel jsem nový typ bruslí a tlačil mě kotník. Ale to je normální, když si musíte zvyknout na nové brusle. Musím ale říct, že já na nohy trpím více než ostatní.

Už je problém vyřešen?
Byla to otázka dvou tréninků, než jsem si zvykl.

Od příštího týdne se začne trénovat více s pukem. To bude pro hráče asi velká úleva.
To ani ne. Náročné to bude stejně, jako když jsme teď bruslili anebo když jsme trénovali na suchu. Jediný rozdíl je, že se do tréninku více promítnou herní situace. Určitě budeme také hodně trénovat přihrávky a střelbu.

Jak snášíte přípravu před sezonou? Je pro vás ta na ledě výrazně příjemnější než ta na suchu?
Vím, že to k tomu patří a už jsem se s tím nějak smířil. Naopak si myslím, že je dobře, když si člověk na chvíli odpočine od hokeje a trénuje taky jiným způsobem. Člověk má z toho pak lepší pocit. Jak říkám, už jsem si na přípravu před sezonou tak nějak zvykl.

Loni jste se stabilněji do A-týmu prosadil až ke konci sezony. Věříte, že v dalším ročníku budete nastupovat už od prvních kol?
Já to nějak neřeším. Snažím se hlavně naplno trénovat. Jsem rád, že jsem ve Slavii a určitě se budu snažit udržet v extralize. Teď se hlavně budu snažit makat od tréninku k tréninku a vydat ze sebe co nejvíc. Kdo bude hrát je věc trenérů. Uvidíme, až přijdou zápasy.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více