Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
27. července 2010

Vladimír Růžička byl vyhlášen šestým nejlepším trenérem desetiletí

Mezinárodní hokejová federace IIHF vyhlásila anketu o trenéra desetiletí. Kouč Slavie Vladimír Růžička obsadil celkově šesté místo. O dvě příčky před ním se umístil nejlepší český trenér podle IIHF Josef Augusta. Anketu ovládl kanadský trenér Mike Babcock, který je členem takzvaného Triple Gold Clubu IIHF. S výběrem Kanady vyhrál v roce 2004 MS a letos olympijské hry. V roce 2008 dovedl Detroit k zisku Stanleyova poháru.

„Překvapilo mě to. Na druhou stranu bych z toho žádnou senzaci nedělal a nepříkládal bych k tomu tak velkou váhu,“ řekl Růžička v rozhovoru pro rádio Hey.

Slávistický lodivod toho za poslední dekádu stihl opravdu hodně. Vybojoval několik trofejí a dá se říct, že mu šestá příčka patří zcela zaslouženě. Posuďte sami:

Trenérské úspěchy Vladimíra Růžičky:

se Slavií - Mistr extraligy 2003 a 2008, vicemistr extraligy 2004, 2006 a 2009, čtyřikrát za sebou postup do semifinále.

s reprezentací - Trenér mistrů světa 2005 a 2010, semifinále Světového poháru 2004


V desítce nejlepších trenérů se může cítit opravdu dobře. Co jméno, to pojem. V současnosti patří mezi nejúspěšnější trenéry české historie a to trénuje teprve od roku 2000.

Celá redakce hc-slavia.cz panu Růžičkovi gratuluje a přeje mu mnoho dalších úspěchů.

Žebříček nejlepších trenérů desetiletí podle IIHF:

1. Mike Babcock (Kan.)
2. Vjačeslav Bykov (Rus.)
3. Andy Murray (Kan.)
4. Josef Augusta (ČR)
5. Bengt-Ake Gustafsson (Švéd.)
6. Vladimír Růžička (ČR)
7. Pat Quinn (Kan.)
8. Ján Filc (SR)
9. Erkka Westerlund (Fin.)
10. Hardy Nilsson (Švéd.)
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více