Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
4. srpna 2010

Růžička postaví formaci, která získá respekt

Do litoměřické Kalich Areny dorazil s dvouhodinovým předstihem. A když vešel na stadionu do recepce, zrovna před ním v televizi běžel jeho rozhovor z litvínovské exhibice. Jen se nenápadně podíval a hned mířil do kabiny připravit svůj tým do úvodní herní prověrky. „Hráči přes léto z tempa vypadli, takže souboj s Litoměřicemi byl příjemnou průpravou,“ řekl kouč Vladimír Růžička o prvním testu v nové sezóně.

V dalším extraligovém příběhu se bude muset obejít bez útočných lavin Červenky, Kůrky a Havla. Věří však, že ofenzivní ztráty červenobílé nepoznamenají. V Litoměřicích poprvé viděl v akci tři nové akvizice z Vítkovic. Mohou být skvělou náhradou, navíc prozradil, že poskládá k sobě formaci, která v důrazu nebude mít asi v rámci české ligy konkurenci.

Povídejte, o koho se jedná?
Máme k dispozici tři velmi důrazné útočníky. Juraje Štefanku a Lukáše Krenželoka z Vítkovic, k nim přibyl Tomáš Micka, který se vrátil z hostování v Českých Budějovicích. Jsou silní na puku, umí si sjednat respekt u protihráčů. Z toho budeme těžit a chceme praktikovat tento styl.

Jak se vypořádáte s odchody snajpra Červenky, tvrďáka Kůrky či forvarda Havla?
Čekáme, že to bez nich bude těžké. Na druhou stranu se s tím nedá nic dělat. Vypršela jim smlouva, musíme akceptovat jejich nabídky odjinud. Musíme to ustát, popereme se s tím.

Vladimír Růžička

V jakém světle se proti Litoměřicím ukázaly posily z Vítkovic?
Obránce Kuboš, Štefanka i Krenželok naplňují očekávanou kvalitu. Při tréninku pracují na sto procent. Ale na větší hodnocení je ještě brzy. Několik přípravných střetnutích ještě odehrajeme, ve kterých se všichni hráči mohou herně projevit.

Jak vás zaujal souboj s nováčkem první ligy z Litoměřic?
Bylo to první utkání po třech a půl měsících. Je tedy jasné, že hráči z herního rytmu vypadli. V úvodu přípravy se stírají rozdíly. Hráči jdou do zápasu unavení z tréninků. Ještě budeme hrát sedm zápasů, během kterých se rozehrajeme.

Určitý rozdíl mezi oběma soupeři ale vidět byl…
Měli jsme velkou převahu. Přesto jsme několik chyb udělali. Podržel nás především gólman Kopřiva. Hráči pracují v tréninku, zápas byl pro ně určitě příjemný. Možná škoda, že domácí neskórovali. Otevírali novou halu, lidé si jistě chtěli zakřičet, ale je to příprava pro oba celky. Po dohodě s Litoměřicemi se jim budeme v sezóně snažit pomoct hráči v rámci střídavých startů.

Na soupisce figuroval Petr Kadlec, který ale nenastoupil. Proč?
Kvůli menšímu zranění. Ani tedy nepřijel. Má trochu natažený tříselní sval. Ale chtěl bych, aby hrál ve čtvrtek proti Chomutovu.

Jak na vás působil nový litoměřický hokejový stánek?
Už jsem ho navštívil dříve. Atmosféra byla vynikajicí. Je to hezký stadión. Je jen dobře, že v Česku rostou nové haly.

Autor Martin Pešout
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více