Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
7. srpna 2010

Zloději si z chomutovské šatny odnesli věci v ceně půl milionu

Měl to být klasický přípravný zápas. Přátelské utkání v Edenu Slavia vs. Chomutov si nečekaně vyžádalo zvýšenou pozornost médií. Ne však kvůli hokeji, ale jelikož chomutovskou šatnu v průběhu druhé třetiny vykradl neznámý pachatel a odnesl cennosti v hodnotě 500 000 korun. „Nic takového jsem ještě nezažil,“ povzdechl si pro klhchomutov.cz kouč pirátů Jaroslav Liška, který přišel o všechno.

Zpráva o vykradené chomutovské šatně se včera vpodvečer médii šířila rychlostí blesku a víc než průběh a výsledek zápasu všechny chomutovské fanoušky zajímá, co se stalo a jak moc jsou chomutovští hokejisté poškození. „Odhaduji to minimálně na sto tisíc,“ řekl chomutovský obránce Jan Benda v okamžiku, kdy si místo přebírala pražská kriminálka.

Škoda je ale pravděpodobně mnohem vyšší, Bendův odhad se ukázal až moc střídmý. Celkový součet se totiž vyšplhal k půl milionu korun. Většina hráčů přišla o doklady, kreditní karty, hotové peníze, prstýnky, řetízky, náramky, klíčky k vozům. Zloději brali vše, co jim přišlo pod ruku a co podle nich mělo nějakou cenu. Nezastavili se ani před snubními prstýnky. "Jen ukradené mobilní telefony měly hodnotu téměř dvě stě tisíc korun. Ztratilo se také poměrně dost peněz v hotovosti, řetízky, šperky. Konečná částka se opravdu blíží téměř půl miliónu korun," upřesnil obchodní a marketingový ředitel klubu David Dinda.

V tu chvíli nebylo možné v zápase pokračovat. Kdo někdy přišel o doklady, ví, že nejdůležitější je co nejrychleji zablokovat kreditní karty a zajistit, aby nikdo nemohl doklady zneužít. V Edenu to tak v jednu chvíli vypadalo jak v telefonní ústředně. Z mobilů, které unikly zlodějskému řádění, se ve velkém telefonovalo do bank a dělalo všechno proto, aby škoda na majetku nebyla v konečném součtu ještě větší.

I proto automobily před chomutovským stadionem přijela střežit městská policie. Jestli měli zloději tolik drzosti a do Chomutova se vydali a odradila je až policejní hlídka, nebo klíčky od automobilů hodili do prvního odpadkového koše, který s lupem minuli, se už nezjistí.

"Pravděpodobnost, že zloději se vydali do Chomutova byla asi minimální, ale nechtěli jsme nic podcenit. O situaci jsme informovali chomutovskou Městskou policii, která nám vyšla vstříc a dohlížela na prostor před zimním stadiónem. Tímto bych chtěl Městské policii poděkovat za pomoc," říká David Dinda.

Mezitím slávistický manažer Růžička jen cedil mezi zuby, že se ze situace budou muset poučit a halu lépe zabezpečit. Naštvaní Chomutovští si v tu chvíli možná říkali něco o tom, že teď už je pozdě bycha honit.

A pachatelé zase můžou být jen rádi, že se nedostali do rukou Radka Dudy a Jaroslava Veverky mladšího, kteří se je vydali hledat do nedaleké herny. Vzhledem k impulsívní povaze bývalého slávistického útočníka by nakonec asi byli rádi za rychlé zatčení.

Autor Lucie Štěrbová, Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více