Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
14. srpna 2010

Slavia se v hodnocení evropských týmů propadla, je na 48. místě

V tradičním žebříčku hokejových týmů vydávaném serverem hockeyarchives.info se slávisté propadli o 33 míst. V roce 2009 byla Slavia patnáctým týmem a zároveň nejlepší českým celkem. Letos jsou podle žebříčku z Česka nejlepší jedenácté Pardubice. Nejlepším evropským hokejovým týmem je pak podle serveru ruský Salavat Julaev Ufa.

Body které určují pořadí týmů, se přidělují podle umístění v soutěžích každé země, ligových výsledků a podle koeficientu náročnosti jednotlivých nejvyšších soutěží. Nejlepšího umístění dosáhla Slavia po sezóně 2005/2006, kdy obsadilo 8. příčku.

Žebříčku již řadu let dominují ruské celky. Letos je jich v první desítce šest (v loňském hodnocení jich bylo sedm). První neruský tým je na šestém místě švýcarský Bern. V top 10 jsou hned dva švýcarské týmy – jasný matematický důkaz, že zemi s proslulou čokoládou není radno podceňovat ani na ledové ploše.

I švédský hokej má mezi prvními deseti dva zástupce. O top 10 přišly o jednu příčku Pardubice, které jsou v hodnocení nejlepším českým klubem. Nejlepší tým z Finska je o jedno místo za nimi. Nejúspěšnějším týmem ze Slovenska je na 28. místě Slovan Bratislava.

Zajímavostí je, že tradiční žebříček přináší francouzský server, tedy národ, který hokeji moc neholduje. Za výsledky však stojí tvrdá čísla a ačkoliv se musí brát s velkou rezervou přináší zajímavý pohled na evropský hokej.

Relevantnější srovnání evropského hokeje na klubové úrovni bychom se mohli dočkat při hokejové Lize mistrů. Do té doby se musíme spokojit jen s tímto žebříčkem...

Kompletní žebříček naleznete stránkách http://www.hockeyarchives.info/eur2010.htma>

Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více