Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
17. srpna 2010

Tipsport Cup: Slavia vyráží pro první body na led Litvínova

Svěřenci Vladimíra Růžičky mají před sebou druhé kolo letního hokejového turnaje Tipsport Cup. Svůj druhý duel odehrají v Litvínově na Zimním stadionu Ivana Hlinky. Slávisté v prvním zápase turnaje podlehli doma Plzni 1:3, a tak jistě budou chtít napravit svou reputaci a zlomit prokletí Tipsport Cupu, ve kterém se jim dlouhodobě moc nedaří. Úterní utkání začíná v 17.30 v Litvínově.

„Urve“ Slavia v Litvínově první body?

Není žádnou novinkou, že se slávistům v Tipsport Cupu moc nedaří. Loni se jim nepodařilo postoupit ze skupiny a ani v prvním letošním zápase neuspěli, když podlehli v Edenu Plzni 1:3. „Kdybychom byli klidnější v koncovce, tak to mohlo dopadnout jinak. Třeba já měl plno šanci, ale žádnou jsem neproměnil. Výborně nám chytal Kopr (gólman Kopřiva)! Hodně nás podržel a i když jsme nechávali pak hru více otevřenou, tak jsme díky němu už více neinkasovali,“ zhodnotil zápas slávistický útočník Tomáš Micka.
Před turnajem odehráli svěřenci kouče Růžičky dva přípravné zápasy. V prvním si lehce poradili s Litoměřicemi 5:0. Druhé přátelské utkání proti Chomutovu bylo za stavu 3:0 pro Slavii přesčasně ukončeno, protože se neznámý pachatel vloupal do chomutovské šatny a ukradl z ní věci v hodnotě půl milionu.
I přesto se zdálo, že letos bude pro sešívané příprava před sezonou úspěšnější než loni. První zápas Tipsport Cupu ovšem ukázal, že je stále na čem pracovat. Plzeň byla po většinu zápasu lepším týmem a zaslouženě zvítězila. „Je to v první řadě příprava. Nechceme prohrávat, ale nejdůležitější je se sehrát a vyzkoušet si nějaké věci proti dobrý soupeřům. Trenéři také mají prostor na velké změny. Důležité jsou pak výsledky v extralize,“ dodal Micka.

Bude utkání stejně vyhrocené jako březnové předkolo play-off?

Oba soupeři se naposledy střetli v minulé sezoně v předkole play-off. Tedy zvítězila Slavia 3:2 na zápasy a mohla pokračovat v cestě za bronzem. Série s Litvínovem ji ovšem vzala hodně sil a zápasy byly hodně vyhrocené. Všichni si jistě vzpomenou na potyčky Romana Vopata s Jiřím Vašíčkem. Oba borci by se měli střetnout i tentokrát a bude zajímavé sledovat, zda budou v rozepři pokračovat nebo jestli už si všechno odpustili.
Ani Litvínovu se v prvním zápase Tipsport Cupu nedařilo. Zápas s Karlovými Vary rozhodl jediný gól. Ve 44. minutě trefil vítězství Energie Rastislav Dej. Jedno je tedy jisté. V úterý od 17.30 na Zimním stadionu Ivana Hlinky jeden z týmů získá první body do tabulky skupiny C Tipsport Cupu.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více