Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. srpna 2010

S Vášou nám to sedí, těší Petra Kuboše

Rodí se trochu jiná Slavia než loni. Už bez gólů Romana Červenky, zato však s pevnější defenzívou. Důkazem budiž statistiky z přípravných duelů. Hned ve třech totiž slávisté dokázali udržet čisté konto! “Vzadu nám to šlape. Je to však jen příprava, ty důležité zápasy přijdou až v sezoně,“ říká obezřetně zadák Petr Kuboš.

Petře, pět přípravných zápasů a tři čistá konta, to je pro defenzívu hodně slušná vizitka…
Ty zápasy nám vyšly. Základem je nedostat gól, pak nám stačí vstřelit jeden nebo dva a je z toho vítězství. Zatím nám to celkem vychází.

Překvapilo vás, že trenér Růžička klade velký důraz právě na obrannou práci?
Ani ne. Na tréninku se práci v obranném pásmu věnujeme hodně, ale nemyslím si, že by to bylo něco extrémního. Defenzivně se podle mě bude snažit hrát mnohem více mančaftů, nejen Slavia.

Jak snášíte, že se v bráně pravidelně střídají Miroslav Kopřiva s Robertem Slipčenkem? Není to pro obránce nevýhoda, co se komunikace týče?
Není, protože jak Míra, tak i Skippy s námi komunikují dost. A je to dobře, člověk pak má větší přehled. Ví, kdy má puk podržet, a kdy ho naopak co nejdřív rozehrát. Kdyby s námi brankáři při hře nemluvili, bylo by to špatné.

V přípravě jste toho dosud nejvíce odehrál po boku Jiřího Vašíčka. Sedí vám to spolu?
Určitě. Váša je bořič a hru čistí, já zase častěji rozehrávám. Při hře si vyhovíme. Řekneme si, kam se má kdo postavit a funguje to. Snad ta spolupráce bude klapat i v sezoně.

Do Slavie jste přišel před necelými čtyřmi měsíci. Už jste si zcela zvykl na nové spoluhráče?
V kabině je dobrá parta, takže s tímhle nebyl žádný problém. Z Vítkovic jsme přišli hned tři a kluci nás přijali úplně v pohodě.

Už vás Michal Vondrka připravil o tzv. “příchodné“?
Ne, s ničím takovým za námi ještě nepřišel. Asi nás nechává, abychom se na to pořádně připravili (s úsměvem).

Ještě zabrousím k Tipsport Cupu. Prohráli jste v něm jediný zápas, ale jelikož Plzeň zatím vše vyhrála a má výborné skóre, jsou vaše vyhlídky na postup už jen teoretické. S odstupem času tedy asi mrzí ta úvodní porážka dvojnásob, mám pravdu?
Ten zápas se nám nepovedl. Vedli jsme 1:0, ale pak jsme dostali rychlé dva góly a to nás trochu srazilo. Chtěli jsme tedy aspoň uspět v těch zbývajících zápasech a čekat, jak vše dopadne. Bohužel postup z toho nakonec asi nebude.

Nehrozí, že v úterním duelu v Chomutově už nebudete mít takovou motivaci?
To určitě ne. Je to přípravný zápas jako každý jiný. Bojuje se o místa v týmu, takže určitě nikdo nic nevypustí.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více