Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
26. srpna 2010

Slavii se v Tipsport Cupu mimořádně dařilo, přesto to na postup do semifinále nestačilo

Hokejisté Slavie mají po odehrání všech zápasů skupiny C Tipsport Hockey Cupu stejně bodů jako Plzeň, ale z prvního místa a postupu do semifinále se nakonec radují hokejisté ze západu Čech. Rozhodl vzájemný duel v Edenu, který slávisté prohráli 1:3 a tím si uzavřeli cestu do vyřazovacích bojů. Přesto se jim oproti minulým ročníkům turnaj vydařil a všechny ostatní utkání vyhráli.

Už počtvrté se během letní přípravy na sezonu uskutečnil turnaj Tipsport Hockey Cup. Zúčastily se týmy z extraligy a 1. ligy a tradičně šlo o první porovnání, jak na tom mužstva před následujícím ročníkem jsou.

Slavia – Plzeň 1:3

Slavia byla nalosována do skupiny C a po dvou přípravných utkáních proti týmům z nižších soutěží se svěřenci Vladimíra Růžičky postavili na vlastním ledě proti Plzni. V prvním ostřejším duelu se však slávistům příliš nedařilo. Západočeši byli lepším týmem a nebýt Miroslava Kopřivy v brance Slavie, mohli vyhrát daleko větším rozdílem než 3:1.

Litvínov – Slavia 0:2

V druhém zápase v Litvínově se ovšem slávisté zvedli a naznačili, že v letošním Tipsport Cupu by mohli plnit roli mužstva, které pravidelně bojuje o špici extraligy. Na Zimním stadionu Ivana Hlinky zvítězili Pražané 2:0 po gólech Endála a Štefanky. Jejich branku hájil tentokrát Robert Slipčenko a za svá záda nepustil ani jednu střelu soupeře.

Slavia – Karlovy Vary 2:1

I další utkání Slavii vyšlo. V Edenu předvedla podobný defenzivní výkon jako v Litvínově a opět s výborně chytajícím Slipčenkem v zádech porazila Karlovy Vary 2:1. Vítěznou branku obstaral v 26. minutě Tomáš Svoboda, který nastoupil v první formaci vedle zkušené dvojice Vondrka – Štefanka.

Chomutov – Slavia 4:5

Poslední duel letního turnaje nabídl oproti předchozím střetnutím spoustu gólů. Z přestřelky s Chomutovem nakonec vyšla opět vítězně Slavia, která si do tabulky připsala další tři body za výhru 5:4. Nejvíce se na tom podílel Juraj Štefanka, který dva góly a na další dva nahrál.

V konečném účtování tak měl Růžičkův výběr na svém kontě 9 bodů stejně jako Plzeň, ale díky lepšímu vzájemnému zápasu jdou dále Západočeši. I přesto mohou Pražané hodnotit turnaj pozitivně. Byl to jejich nejlepší výsledek v historii Tipsport Cupu a hlavně ukázali, že i značně obměněný tým bude v extralize schopen konkurovat těm nejsilnějším celkům.

Konečná tabulka skupiny C

1 HC Plzeň 1929 4 3 0 0 0 1 15:8 9
2 HC Slavia Praha 4 3 0 0 0 1 10:8 9
3 HC Energie Karlovy Vary 4 2 0 0 0 2 10:10 6
4 KLH Chomutov 4 2 0 0 0 2 15:13 6
5 HC BENZINA Litvínov 4 0 0 0 0 4 2:13 0

Jak Slavia dopadla v předchozích letech?

2007

Slávisté tehdy obsadili poslední místo ve skupině, když z šesti zápasů dokázali vyhrát pouze doma nad Českými Budějovicemi 3:2. Ve skupině byly pouze 4. týmy a hrálo se dvoukolově. Pražané nedokázali ani jednou bodovat v zápasech proti Znojmu a Plzni.

2008

I rok později tahala Slavia v průběhu celého turnaje za kratší konec. Výsledek – jedna výhra nad Plzní a tři porážky. Svěřenci Vladimíra Růžičky nestačili na České Budějovice, Znojmo a Vrchlabí.

2009

V loňském Tipsport Cupu skončili sešívání ve skupině třetí před Vrchlabím a Kladnem. Skupinu tedy vyhrála překvapivě Jihlava, druhé se umístily Pardubice.

Dobře se uvedly nové posily a střeleckou formu naznačil Svoboda

Turnaj se velmi povedl trojici Svoboda – Štefanka – Vondrka, kteří spolu strávili většinu času na ledě a také obsadili první tři místa v týmovém kanadském bodování. Zvláště nová útočná akvizice Juraj Štefanka naznačil, že by v sezoně mohl patřit k oporám. Zápas s Chomutovem se stal jeho „one man show“, když si na své konto připsal 4 body.
Další posila z Vítkovic obránce Petr Kuboš si připsal 2 asistence a jako pravák dokázal, že by mohl být platný při přesilových hrách.

I oba brankáři se předvedli v dobrém světle. Každý odchytal 2 zápasy a vždy byl oporou mužstva. Robert Slipčenko inkasoval pouze jednou a dal najevo, že Miroslav Kopřiva nebude mít pozici brankářské jedničky úplně jednoduchou.

Týmové statistiky

Štefanka Juraj 5 (3+2)
Svoboda Tomáš 4 (3+1)
Vondrka Michal 3 (0+3)
Kuboš Petr 2 (0+2)

Brankáři

Slipčenko Robert 0.50 98.11%
Kopřiva Miroslav 3.53 88.52%

foto: Martin Prokop, Zdeněk Špinka

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více