Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
6. září 2010

Áčko začne sezonu 17. září, soutěže mládežnických kategorií odstartovaly už minulý víkend

Přestože zraky většiny slávistických fanoušku se upírají k A-týmu, který má první zápas na programu v pátek 17. září, pozornost si zaslouží také mládežnické kategorie, které patří dlouhodobě k nejúspěšnějším v republice. Mladší a starší dorost už mají své úvodní zápasy sezony za sebou, ostatní kategorie čeká ostrý start v nejbližších dnech. I letos se podle sekretáře mládeže Františka Pomahače může slávistický mládežnický hokej dočkat nejednoho úspěchu.

„Důležité je ovšem říct, že ve Slavii na výsledky až tak nekoukáme a snažíme se hlavně o pečlivou výchovu mladých hráčů,“ zdůraznil strategii slávistické mládeže František Pomahač, který je mimo jiné i asistentem trenéra mladšího dorostu.

Zraky všech slávistů se upírají k 1. kolu Tipsport extraligy, předtím ovšem startují i všechny mládežnické kategorie. Dvě už mají své premiérové zápasy za sebou. Starší dorost prohrál první duel doma s Chomutovem, o den později však vše napravil a tradiční derby proti pražskému rivalovi Spartě vyhrál 5:3. Mladší dorostenci odehráli 1. kolo v Pardubicích a vcelku pohodlně zvítězili 6:2.
Juniorská extraliga začne v pátek 17. září, 5. – 8. třídy načnou sezonu 2010/2011 ještě o šest dní dříve.

Největší důraz bude podle Pomahače kladen na kategorii juniorů. „Letos se soustředíme hlavně na juniory, protože ČSLH po sezoně tuto kategorii zúží, takže sestupují 4 týmy. Loni jsme se dostali v juniorce hodně daleko, ale letos to bude o hodně vyrovnanější a budeme se hlavně snažit udržet nejvyšší soutěž,“ prohlásil sekretář mládeže, který má má o mladých slávistech velmi dobrý přehled. „Máme hodně silný ročník 1993, takže teoreticky by měl být nejsilnější starší dorost. Nicméně hodně hráčů z tohoto ročníku hraje za juniorku či za áčko jako např. Dmitrij Jaškin,“ dodal.

Sedmnáctiletí hokejisté ale nejsou jediní, kteří těší mládežnické trenéry na Slavii. „Další slušný ročník je 1996, což jsou mladší dorostenci. Ti ale hrají dlouhodobou soutěž, takže tam na umístění tolik nezáleží,“ řekl Pomahač.

„Velmi dobře vypadá také 7. třída. V těchto kategoriích je to hodně o individualitách a jeden nebo dva výborní hráči mohou tým výrazně pozvednout. V mládežnických kategoriích se pokusíme postoupit vždy do nadstavbové části, kde jsou silnější soupeři,“ uzavřel.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více