Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
14. září 2010

Chceme hospodařit s vyrovnaným rozpočtem, řekl na tiskové konferenci Tomáš Rosen

V úterý se ve V.I.P. salónku nad ledem v Edenu uskutečnila předsezonní tisková konference Slavie Praha. Řešila se sportovní ale i ekonomická budoucnost Slavie. „Ekonomicky se nám v loňské sezoně tolik nedařilo, musíme se k financím začít chovat odpovědněji,“ řekl předseda představenstva Tomáš Rosen. Slova se poté ujali všichni nejvlivnější muži pražského celku včetně GM a trenéra Vladimíra Růžičky.

Úvodní slovo si vzal předseda HC Slavia Praha, a.s. Ing. Tomáš Rosen, který v této funkci působí od ledna 2010. „V minulé sezóně byl zlom v momentě, kdy Vladimír Růžička podepsal dlouhodobou smlouvu. Od té doby se výsledky zlepšovaly, což vedlo ke konečnému třetímu místu,“ hodnotil Rosen uplynulý ročník.

Poté se začalo řešit ekonomické hospodaření klubu. „V loňské sezoně po dlouhé době ukončil své působení v čele představenstva pan doktor Tvrdý a v lednu jsem ho nahradil já, což byl jakýsi mezník, co se týče nejen ekonomického pojetí klubu. Po sportovní stránce se nám dařilo, ale ekonomicky už to bylo horší. Nejen hospodářská krize a škrty ze strany státu nás do příští sezony nutí omezit výdaje. Našim cílem je hospodařit s vyrovnaným rozpočtem v rámci možností,“ prohlásil Rosen, který je zároveň prezidentem klubu.

Cíl pro příští sezónu? Semifinále

K samotné sportovní stránce měl nejvíce co říct hlavní trenér Slavie Vladimír Růžička. „Letní příprava probíhala podobně jako v předchozích letech. Zvolili jsme cestu méně zápasů a více tréninků. Celkově se příprava ukázala jako úspěšná, ale vše se ukáže až v sezoně," hodnotil Růžička uplynulé 4 měsíce příprav na následující sezonu.

Poté určil cíl, kterého by chtěl v příští sezoně s týmem dosáhnout: „Chtěli bychom se i nadále pohybovat v horních patrech tabulky. Postup mezi nejlepší čtyři týmy by byl skvělý úspěch. Očekávám, že liga bude jako loni hodně vyrovnaná.“

Tiskové konference se zúčastnil také nový kapitán červenobílých Petr Kadlec, který hledal rozdíly oproti loňské sezoně. „Největší změna je, že odešel Pepa Beránek. Byl tady dlouhé roky a stáli za ním hráči i fanoušci. I dřív jsme se ale s Pepou bavili, co se bude dělat a tak podobně. Nezáleželo jenom na jednom hráči. Osa mužstva tady zůstala. Třeba i starší hráči, kteří rozhodují a oslovují trenéra. Myslím si, že takhle to fungovalo a bude fungovat i dál,“ doufá zkušený obránce.

Slavia bude hospodařit s rozpočtem okolo 116 milionů

Slovo si také krátce vzal obchodní ředitel Ladislav Blažek. „Z hlediska obchodního jsme dokázali přivézt dostatečný počet partnerů. Generálním partnerem se pro letošní sezonu stala společnost Strabag, která nahradila společnost Skanska. Ale Skanska je na úrovni hlavního partnera společně se sázkovou kanceláří Chance,“ prohlásil bývalý vynikající brankář Slavie. „Oficiální rozpočet se pohybuje v podobných mezích minulého ročníku, tedy kolem 116 milionů,“ dodal.

V sezoně 2010/2011 je také připraveno několik zajímavých akcí pro fanoušky. „Našim cílem je průměrná návštěva kolem 5500 diváků. Pro permanentkáře jsme připravili speciální soutěž o automobil a i během zápasu máme připraveno spoustu zpestřujícího programu. Během sezony pak plánujeme rozlučku s Pepou Beránkem, která by měla proběhnout 31. 10. při utkání proti Spartě. Náš klub také letos slaví 110 let od svého založení. K tomuto plánujeme vydání knihy o historii HC Slavia Praha a také několik podpisových akcí. Takže i tímto směrem bude letošní ročník zajímavý,“ řekl marketingový manažer Jan Kratochvíl.

V závěru se ještě řešily ceny vstupenek na utkání do O2 areny. Vyšší cenu vstupenek na zápasy s Kometou Brno odůvodnil sám prezident klubu. „Během utkání s Brnem nám stoupají náklady na pořadatelskou službu, takže tímto je chceme pokrýt,“ stručně uzavřel Tomáš Rosen celou tiskovou konferenci.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více