Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
15. září 2010

Vladimír Růžička chce postoupit mezi nejlepší čtyřku

Vladimír Růžička odtajnil na předsezonní tiskové konferenci užší kádr i cíle do nové sezony. “Postup mezi čtyři nejlepší kluby je úspěch pro každého,“ říká lodivod pražské Slavie. S chemií uvnitř mužstvu je spokojený. Navíc se soupiska Slavie postupem času omlazuje. „Ale to musíme dělat opatrně,“ dodává Růžička.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy?
Letní příprava byla stejná jako každou sezonu. Zvolili jsme menší počet utkání a více jsme chtěli trénovat. To je rozdíl oproti jiným klubům, kde hráli hodně zápasů, ale my zvolili jinou cestu. Ty zápasy nám ukázaly, jak by mužstvo mělo hrát. Samozřejmě je to jenom příprava a samotná soutěž začíná v pátek. Ale až samotná extraliga nám ukáže, jak budeme vypadat. Všichni hráči jsou zdraví, doufám, že jsme se připravili dobře.

Jaké jsou vaše cíle?
V tabulce se chceme pohybovat co nejvýše a určitě by celý klub byl hodně spokojený, kdybychom hráli o ty nejvyšší mety a postoupili mezi čtyři nejlepší kluby. To je určitě úspěch pro každého, ale liga bude hodně vyrovnaná.

Jak jste spokojen se současným kádrem?
Když se na mužstvo podíváte, tak máme poměrně mladý hráče. Tým pomalu omlazujeme, ale to se musí dělat opatrně. Potřebujeme i zkušený hráče. Získali jsme brankáře Kopřivu a máme Slipčenka – oba to jsou velice mladí gólmani. Podstatné je, že kádr se musí stavět zezadu. Povedlo se nám udržet všechny obránce mimo Drtiny a Slobody, ale tam jsme chtěli přitáhnout nového obránce Petra Kuboše, což se nám podařilo. Máme ještě mladý obránce, kteří jsou v nižších ligách. Vloni se nám osvědčil systém šesti beků, kluci jsou pak v tempu, a to jim hodně vyhovovalo.

A útoky?
Chtěl bych mít čtyři vyrovnané útoky, aby bylo jedno, kdo na led jde. Nejlepším střelcem přípravy je Tomáš Svoboda, ten se jeví velice dobře, je to šikovný pravý křídlo a umí dát gól. Přál bych si, abychom měli vyrovnaný útočníky a obránce a aby góly dávali všichni. Sázíme hodně na kolektiv. Musíme se vypořádat s odchodem Romana Červenky. V loňské sezoně se mi velice líbili Krenželok a Štefanka, a jsem rád, že jsme je získali.

Po úspěšném MS jste skončil na lavičce národního týmu a teď už budete mít víc času na Slavii.
Zaplaťpánbůh. Víceméně se budu pohybovat ještě více času na zimáku. K A-mužstvu jsem si vzal ještě mladší dorost, takže té práce bude dost. Ale víc se samozřejmě můžu věnovat klubu.

Jaké plány máte se sedmnáctiletým Jaškinem, který se stal jedničkou draftu KHL?
Dmitrij Jaškin je vynikající hráč, kterého jsme si pojistili čtyřletou smlouvou. Podle mě je to nejlepší hráč do 18-ti let v český lize a potvrzoval to v přípravných utkáních. Je to hráč, který je hodně důrazný a do mužstva poměrně zapadl. Od toho jsou v mužstvu například Kadlec, Branda, Vondrka či Štefanka, aby ty mladý hráče vycepovali. Mladí hráči to hrozně potřebují, aby z nich jednou něco bylo.

Užší kádr:

Kopřiva, Slipčenko – Kadlec, Vašíček, Kolařík, Žižka, Roth, Špelda, Kuboš, Krejčí – Vondrka, Tomica, Růžička, Doležal, Jelínek, Sklenář, Branda, Endál, Krenželok, Štefanka, Svoboda, Holec, Micka, Jaškin.
Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více