Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. září 2010

Už je to tady! K prvnímu zápasu sezony přijede Litvínov

Klid zbraní definitivně končí. Už tento pátek se na sedmi stadionech rozjede nový ročník Tipsport extraligy, v němž bude Slavia obhajovat třetí místo. Červenobílý kádr doznal přes léto řady změn, a i když se příprava výsledkově vydařila, tou pravou prověrkou mužstva bude až soutěžní duel s Litvínovem. Proto neváhejte a přijďte fandit hráčům přímo do 02 areny! Prvních 2200 diváků, kteří přijdou Slavii podpořit v prvním domácím utkání sezóny, obdrží od společnosti Telefónica O2 a klubu hokejové DVD z loňské sezony zdarma!.

Náš soupeř

Klub založen: 1945
Trenéři: Robert Reichel, Jiří Kučera
Největší úspěchy: Československo: 3x 2.místo (1978, 1984, 1991), ČR: 2.místo (1996)
Internet: www.hokej-litvinov.cz
Hvězdy týmu: František Lukeš, Roman Vopat, Petr Franěk

Začíná nová éra Slavie

Na hru Slavie v nadcházejícím ročníku jsou zvědaví snad všichni hokejoví fanoušci. Tým Vladimíra Růžičku se už nebude moci opřít o kanonýra Romana Červenku, i tak je ale sestava nabitá spoustou skvělých hokejistů. Jako brankářská jednička začne kladenská posila Miroslav Kopřiva, jemuž bude krýt záda objev minulé sezony Robert Slipčenko. Dost možná největší síla se pak skrývá v obranných řadách. Prim bude opět hrát hlavně Petr Kadlec, jenž se navíc stal novým kapitánem týmu. “Je to náš nejdůležitější hráč,“ říká Růžička na adresu třiatřicetiletého beka, který začne sezonu po boku talentovaného Lukáše Špeldy.

Rozbíjet útočné vozby soupeře dále budou Jiří Vašíček,Tomáš Žižka, Petr Kuboš či Pavel Kolařík, šanci dostanou i mladí Vladimír Roth s Danielem Krejčím. “Mužstvo se musí stavět odzadu. Proto jsem rád, že se nám s výjimkou Drtiny se Slobodou podařilo udržet všechny obránce,“ poznamenává kouč a generální manažer Slavie. Že to týmu vzadu šlape, naznačují i výsledky z přípravných duelů. Hned třikrát totiž červenobílí dokázali udržet čisté konto.

Podpořte slávisty přímo v hledišti O2 areny!.

Problémem by ovšem mohla být hra dopředu. Borec typu Romana Červenky v současném týmu zkrátka není. “Takového hráče nelze jen tak nahradit. Ale popereme se s tím. Holt budeme muset změnit náš herní projev,“ konstatuje Vladimír Růžička. Toho velmi těší, že se povedlo získat dvojici vítkovických útočníků Juraj Štefanka – Lukáš Krenželok. Prvně jmenovaný dokonce začne sezonu v první lajně po boku Michala Vondrky a staronové posily Daniela Brandy. Poslední letní akvizicí do útoku je navrátilec z Českých Budějovic Tomáš Micka.

Kromě Červenky z klubu naopak odešli Tomáš Kůrka s Lukášem Havlem, kariéru ukončila ikona Slavie Josef Beránek. Prostor tak opět dostanou mladší hráči jako třeba Dmitrij Jaškin, jednička draftu KHL. Dostatečný prostor na ledě jistě budou mít také Tomáš Svoboda s Vladimírem Růžičkou, kterým střelecky parádně vyšly přátelské zápasy.

Litvínov v přípravě paběrkoval. Co ukáže na Slavii?

Podle papírových předpokladů by měl být Litvínov pro Slavii snadným soustem. Severočeši totiž v létě vyhráli jen tři ze třinácti přátelských zápasů a podlehl i prvoligovým týmům Litoměřic, Chomutova a Ústí nad Labem. Podle všeho se tak tým ještě nevzpamatoval ze ztrát svých dvou zcela klíčových hráčů. Stejně jako “náš“ Josef Beránek totiž v létě ukončili kariéru i obránce Jiří Šlégr s útočníkem Robertem Reichlem (všichni tři olympijští vítězové z Nagana).

Zatímco Šlégr zamířil do Poslanecké sněmovny, Reichel se stal novým koučem Litvínova. Kapitánskou “céčko“ po něm převzal tvrďák Roman Vopat. "Musel jsem si rozmyslet, jestli je férový přijít po 15 letech a dělat kapitána v klubu, kde jsem prakticky celou kariéru nehrál. Ale zkusit se má všechno, je to výzva a doufám, že nezklamu," řekl Vopat v rozhovoru pro ČTK.

Hokejové bitvy občas bolí...

Co se týče vzájemných zápasů, statistika hovoří pro Slavii. Ta dokázala Litvínov vyřadit v uplynulém předkole play off a na lopatky ho dvakrát složila i v přípravě. Podaří se to Kadlecově družině zopakovat také v pátek? Zápas začíná v O2 areně v 18:15.

Vzájemné zápasy v loňské sezoně

Slavia-Litvínov 5:3 (předkolo play-off)
Litvínov-Slavia 3:5 (předkolo play off)
Litvínov-Slavia 5:3 (předkolo play-off)
Slavia-Litvínov 1:5 (předkolo play-off)
Slavia-Litvínov 3:1 (předkolo play-off)
Litvínov-Slavia 3:3 (přátelsky)
Litvínov-Slavia 2:1 (základní část)
Slavia-Litvínov 3:5 (zíklaní část)
Litvínov-Slavia 0:2 (základní část)
Slavia-Litvínov 4:2 (základní část)
Litvínov-Slavia 1:1 (přátelsky)

Předpokládané sestavy

Kopřiva - Kadlec, Špelda, Vašíček, Kuboš, Žižka, Roth, Krejčí - Vondrka, Štefanka, Branda - Jaškin, Růžička Krenželok - Svoboda, Tomica, Holec - Micka, Endál, Doležal. Franěk – Švarný, Kroupa, Jareš, Kousalík, Černošek, Gula, Kubát, Skuhrovec – Kubinčák, V. Hübl, Jánský - Lukeš, Rindoš, Černý - Kracík, Vopat, Bojer - Maxa, Gerhát, Kafan.
Autor OH
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video