Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
17. září 2010

Jiří Vašíček o souboji s Vopatem: Stát se může cokoli, ale k odvetě nemám důvod

První zápas nové sezony je za dveřmi a Slavia v něm bude favoritem. Litvínov ale nedá kůži lacino. I když mu v létě odešly z ledu dvě legendy, stále disponuje řadou bojovníků včetně nového kapitána Romana Vopata. Ten se v minulém play-off pustil do ostré bitky se slávistickým bekem Jiřím Vašíčkem, který velmi sportovně přijal svou rohovnickou porážku. “Mezi mnou a Vopatem není žádný problém,“ ujišťuje.

Jirko, na úvod sezony vás čeká soupeř, který rozhodně nepatří k favoritům extraligy. Může to být výhoda?
Může a nemusí. Měli bychom vyhrát, jenže tyhle povinné výhry se nerodí lehce. Chtělo by to rychlý gól, pak by se nám hrálo lépe. Ale soutěž je hrozně vyrovnaná, každý může porazit každého. A je skoro jedno, zda hraješ doma nebo venku.

Jak moc podle vás budou Litvínovu chybět Robert Reichel s Jiřím Šlégrem?
Oslabení to pro ně je. Na druhou stranu dostanou příležitost mladí kluci, kteří na ni dlouho čekali. Ti zkušenější zase budou mít možnost stát se novými lídry týmu. Všichni se budou rvát o své pozice, navíc Litvínov má začátky sezon většinou dobré. Přesto doufám, že se jim porážky z přípravy přenesou aspoň do zápasu s námi.

Kolik si myslíte, že přijde na utkání diváků? Přece jen na Litvínov lidé tolik nechodí.
Zrovna jsme se o tom bavili v kabině. Máme z toho trochu strach. Ta arena je obrovská a na Litvínov jsme tu loni udělali smutný rekord… Budeme rádi za každého fanouška, který přijde. A pokud jich bude třeba čtyři tisíce, bude to perfektní.

Hodně se mluví o tom, že se opět potkáte s Romanem Vopatem, s nímž jste se pobil v minulém play-off. Plánujete odvetu?
(směje se) Jako jestli jsem se už úplně zbláznil? Asi takhle: stát se může cokoli, ale myslím, že k odvetě nemám já ani on žádný důvod. Nikdo nebude chtít oslabit své mužstvo. Pokud to nebude vyhrocené, tak do sebe nepůjdeme. Mezi námi navíc není žádný problém. To je na hokeji krásný, že ten souboj zůstal v zápase a jede se zase od začátku.

Souboje s Litvínovem tedy od té rvačky prestižněji neberete?
Určitě ne. Když by na to ale přišlo, může se Romanovi postavit každý z nás. Je to hodně silný hráč a všichni by to s ním měli těžké, o čemž jsem se já přesvědčil na vlastní kůži, nikdo z týmu by před ním ovšem neutekl. Musíš do toho jít i s tím, že třeba dostaneš. My i Litvínov ale budeme chtít hrát hokej. Oba týmy chtějí tři body, zvlášť v úvodu sezony budou hodně důležité.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více