Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. září 2010

Potvrdí Slavia první vítězství ve Zlíně?

Kolotoč zvaný hokejová extraliga už se zase točí na plné obrátky. Slávisté první zápas zvládli, když porazili doma Litvínov vcelku hladce 5:1. V dalším kole vyjedou na led Zlína. Dokážou svěřenci Vladimíra Růžičky potvrdit tři body na stadionu Luďka Čajky? To se dozvíme v neděli od 18.10. Zápas se odehraje před kamerami ČT.

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: Zdeněk Venera, Rostislav Vlach
Největší úspěchy: Československo: 3. místo (1984/85)
ČR: Mistr ligy (2004), 2. místo (1995, 1999, 2005)
Internet: www.hokej.zlin.cz
Hvězdy týmu: Jaroslav Balaštík, Petr Leška, Martin Hamrlík

Vstup do sezony Slavii vyšel

Podle přípravných zápasů se dalo čekat, že by slávisté měli být v lepší formě než jejich soupeř pro první kolo z Litvínova. Pražané během celé přípravy prohráli pouze jednou, kdežto Litvínov se trápil. I přesto asi ani sami slávisté nečekali, že to půjde tak snadno. Litvínovu totiž nedali od začátku šanci a zcela zaslouženě zvítězili 5:1. „Hodně nám pomohl vstup do zápasu, kdy jsme dali první dva góly. Pak jsme je začali výrazně přehrávat a v druhé třetině jsme je takřka k ničemu nepustili, a to rozhodlo celý zápas,“ zhodnotil utkání brankář Miroslav Kopřiva, pro kterého to byla premiéra v dresu Slavie.

Kopřiva bere angažmá ve Slavii jako novou výzvu. „Rozhodně to je nový impuls. Je příjemné, když jdete do nového týmu a mužstvo vám hned věří. Začátek kariéry jsem měl v osmnácti, teď je mi dvacet šest, tak bych o něm nemluvil. Jsem ale strašně rád, že jsem tady a můžu chytat za Slavii,“ řekl brankář s reprezentačními zkušenostmi.

Zlín v prvním kole zaváhal na ledě Liberce

V druhém kole narazí svěřenci Vladimíra Růžičky na ambiciózní tým ze Zlína. Jihomoravané v přípravě nijak neoslnili a ani v prvním kole Tipsport extraligy se jim nedařilo. Na ledě Bílých Tygrů Liberec prohráli 3:6.

Slavia po Litvínově narazí na druhý tým, který vyřadila v loňském play-off. V poměrně vyhecovaném čtvrtfinále tehdy Pražané vyhráli 4:2 na zápasy a de facto si tím zajistili zisk bronzových medailí. Uvidíme, zda se vzájemná nevraživost obou celků promítne v druhém kole Tipsport extraligy. "Určitě budeme chtít fanoušky potěšit a na domácím ledě musíme zabrat. Předpokladem úspěchu bude to, aby se hráči vyhecovali na sto deset procent a odvedli maximální výkon," řekl pro klubový web Zdeněk Venera.

Výběr trenérů Vlacha a Venery je poskládán podobně jako loni. Jako již tradičně se spoléhá na zkušené trio Hamrlík–Balaštík-Leška. Branku stráží mladý Sedláček, který ovšem v prvním kole střídal po šestém obdrženém gólu. Je tedy dost možné, že proti Slavii bude chytat Štůrala.

Bude se slávistům dařit na Zimním stadionu Luďka Čajky? Zápas začíná v neděli od pěti odpoledne. Můžete jej zhlédnout na České televizi nebo sledujte onlajn přenos.

Sestavy v minulém zápasy

Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Kolařík, Žižka, Kuboš, Vašíček - Branda, Štefanka, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Tomica - Jaškin, V. Růžička ml., Krenželok - Micka, Endál, Doležal - Sklenář.

Zlín: Sedláček (47. min Štůrala) - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Míka, Lučka, Kučný, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Záhorovský - F. Čech, Balán, Sivák.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více