Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.9.2010

Zlínské drama skončilo lépe pro Slavii. Výhru trefil Štefanka

2. TV, neděle 19.9.2010, Zlín - Slavia
Zlín
3:4p
0:0, 2:2, 1:1 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 38. I. Rachůnek (Leška, Hamrlík), 39. F. Čech (Balán, Sivák), 44. Hamrlík (Leška) - 28. Vondrka, 37. Sklenář (Endál), 56. Roth, 64. Štefanka (Roth). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 10:12. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4143.

Sestavy

Zlín

Štůrala - Hamrlík, Linhart, Kučný, Galvas, Míka, Bořuta, Řezníček, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Záhorovský - Sivák, Balán, F. Čech.

Slavia

M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Branda, Štefanka, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Tomica - Jaškin, V. Růžička ml., Krenželok - Micka, Endál, Sklenář - Jelínek.

Dva zápasy a pět bodů na kontě. Slavia má za sebou skvělý vstup do sezony, když po Litvínovu dokázala zdolat i houževnatý Zlín. Tým Vladimíra Růžičky vedl na stadionu Luďka Čajky už 2:0, nakonec byl ale rád za prodloužení. To svým premiérovým soutěžním gólem v červenobílém dresu rozhodnul zkušený útočník Juraj Štefanka.

Hokejisté Slavie jeli na Moravu optimisticky naladěni. V zádech je hřálo nejen páteční vítězství nad Litvínovem, ale i statistiky ze zápasů se Zlínem v minulé sezoně. Svěřenci Vladimíra Růžičky totiž dokázali zvítězit ve všech vzájemných utkání v základní části a nádavkem vyřadili tohoto soupeře i ve čtvrtfinále play-off. Zlín se za to chtěl dnes pomstít, což naznačila už první třetina.

V ní byli domácí aktivnější. Slávisté se museli hodně bránit především kvůli častým oslabením, první gólová možnost Zlína ale paradoxně nastala při přesilovce hostů. Zkraje osmé minuty nezachytil Špelda puk na modré a bylo z toho přečíslení dva na jednoho. Sýkorovu nahrávku ale dokázal vytěsnit kapitán Kadlec.

V druhé desetiminutovce se na stadion Luďka Čajky dostavil souvislý tlak domácích, kteří hráli jednu přesilovku za druhou. Tutovky Lešky a především Köhlera ale narazily jen do připraveného brankáře Miroslava Kopřivy. Ten držel svůj tým na tým nad vodou a Slavia se těsně před sirénou dokonce mohla ujmout vedení. Vladimír Roth vystřelil tvrdě od modré a jednomu z dorážejících útočníků chybělo velmi málo k tomu, aby poskakující puk dorazil do sítě.

I začátek druhé části hry se nesl zcela v režii častých vyloučení. Hru plnou faulů předváděly oba týmy a vrcholem byla 26. minuta, kdy se na střídačce Slavie sešli hned tři hráči. Domácí toho však nevyužili, v jejich největší šanci Balaštík promáchl chytré nahození Hamrlíka.

A tak udeřila Slavia. V čase 27:10 se při hře čtyři na čtyři prosadil Michal Vondrka, který si najel s kotoučem na pravý kruh, a ačkoliv celý stadion čekal nahrávku na najíždějícího Tomáše Svobodu, slávistický matador neomylně vymetl šibenici. Pro Vondrku to byl už druhý gól v sezoně – 0:1.

Urputný boj pokračoval. Ve 36. minutě se hrálo opět čtyři na čtyři, když se před Kopřivou zjevil volný Záhorovský, nakonec ale vůbec nezakončil. To slávistický forvard Jakub Sklenář prokázal instinkt kanonýra. V mezikruží převzal nahrávku od Endála a parádní ránou z otočky zvýšil v čase 36:03 na 2:0 pro hosty. I Sklenář se trefil již podruhé v tomto ročníku.

Pak ale přišlo zlínské zmrtvýchvstání. Od branky Sklenáře neuplynulo ani 90 vteřin a Ivan Rachůnek snížil na 1:2, když zblízka prostřelil Kopřivu po nahrávce Lešky. Zlínští se zvedli a už v čase 38:37 bylo vyrovnáno. Balán dokázal vyvést puk z chumlu za bránou, předložil ho rozjetému Filipu Čechovi a ten neomylně rozvlnil síť. Do kabin se tak šlo za stavu 2:2.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili slávisté útočně a brzy si vynutili faul Vlacha, místo vedoucí trefy však přišla třetí branka domácích. V přesilovce ztratil Tomica puk ve středním pásmu a Martin Hamrlík využil přečíslení přesnou střelou mezi betony gólmana Kopřivy – 3:2. Hráči Zlína byli rázem v laufu, což málem rezultovalo v další gól. Balaštík ale ve 47. minutě nezasunul puk do odkryté klece.

Slavia se ze ztráty dvoubrankového vedení dostávala jen pomalu. Pomohly jí dvě přesilové hry v těsném sledu, tu druhou dokázal na sklonku 56. minuty využít Vladimír Roth prudkou střelou pod beton Štůraly. V závěru si sice Zlín dokázal vytvořit pár nebezpečných závarů, gól už ale nepadl a utkání tak dospělo do prodloužení.

V něm se po čtyřech minutách prosadil svým premiérovým soutěžním gólem za Slavii Juraj Štefanka, jenž zabojoval v útočném pásmu, natáhl na sebe pozornost tří protihráčů a po výměně puku s Rothem prostřelil zlínského brankáře – 3:4 PP. Slávisté tak zvítězili 4:3 v prodloužení a v sezoně ještě nepoznali hořkost porážky.

Ohlasy trenérů
Zdeněk Venera (Zlín): Výsledkově nám úvod sezony nevyšel. Ať už to byly přípravné zápasy nebo i utkání v Liberci. Nedařilo se nám v koncovce a celkově v souhře. Chybí nám pohoda a nejdou nám ani přesilové hry. Za stavu 0:2 bychom jeden bod brali a je lepší než nic. Ale podařilo se nám utkání otočit a měli jsme to rozehrané na zisk tří bodů.

Jiří Čelanský (Slavia): "Utkání bylo nervózní a rozkouskované kvůli častým přesilovkám a vyloučením. Mrzí nás, že jsme neudrželi vedení 2:0 a nepohlídali si ho do konce druhé třetiny. Utkání by se poté určitě vyvíjelo jinak. V prodloužení jsme byli šťastnější."

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více