Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. září 2010

Slipčenko nahradil zraněného Kopřivu. Na pozici jedničky je připraven

V polovině 19. minuty zatrnulo všem slávistům. Brankář Pražanů a zároveň velká letní posila Miroslav Kopřiva se natahoval po střele, která šla mimo a poté se skácel k zemi. Mezi třemi tyčemi ho nahradil Robert Slipčenko. Odchytal dobrý zápas, porážce 1:3 ovšem zabránit nedokázal. Nyní se zdá, že se na čas posune na pozici brankářské jedničky.

Když byl Miroslav Kopřiva na konci první třetiny odvážen z ledu, nikdo v O2 areně nevěděl, co se s šestadvacetiletým brankářem stalo.

Vše mírně objasnil až na tiskové konferenci asistent trenéra Slavie Jiří Čelanský. „Míra si hnul s šíjí a zablokoval si páteř. Dostal kapačku a odjel do nemocnice. Zatím nikdo neví přesnou diagnózu, ani kolik času zabere léčba,“ prohlásil Čelanský.

Kopřivu nahradil Robert Slipčenko a rozhodně neměl jednoduchou pozici. „Nastupoval jsem za stavu 0:1 a ze začátku jsem byl docela nervózní. Nějak jsem se s tím ale srovnal, párkrát jsem si sáhl na puk a už to bylo dobré,“ řekl Slipčenko.

Gólman, který do Slavie přišel před začátkem loňské sezonou, byl situací celkem překvapen. „Ze začátku jsem si toho vůbec nevšiml. Míra se natahoval po střele, která šla nad. Asi udělal nějaký špatný pohyb a hnul si se zády,“ řekl „Skippy“ a vzápětí dodal, že s Kopřivou nijak nekomunikoval. „Já jsem šel do brány a Míru si vzal na starost doktor, takže jsem s ním ani nestihl promluvit. Ani nevím, jak na tom teď je,“ dodal.

Slipčenko předvedl několik povedených zákroků, v polovině zápasu ovšem nestačil na střelu Pšurného. Jeho protějšek v brance Mountfildu naopak dlouho trápil slávistické útočníky. „Bohužel se nám dnes v útoku moc nedařilo. Jejich brankář měl dneska svůj den, chytal výborně a i kvůli tomu jsme nebyli schopni utkání více zdramatizovat,“ chválil výkon českobudějovického Jana Kováře.

Pokud se Kopřiva neuzdraví, nastoupí Slipčenko do čtvrtečního derby jako brankář číslo jedna. „Jsem na to připraven. V přípravě jsem odchytal zhruba polovinu zápasů, snažil jsem se trénovat naplno, čekal jsem na šanci a ta přišla zřejmě právě teď,“ uzavřel.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více