Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. září 2010

Petr Jelínek: Zraněnou achillovku při hře necítím

Velký bojovník a syn slavného hokejisty Petr Jelínek si během letní přípravy zranil Achillovu šlachu a 2 měsíce prakticky netrénoval. Nyní je opět v plné síle a naskočil už do zápasu se Zlínem. V duelu proti Českým Budějovicím nastoupil do třetí třetiny a hru první formace zřetelně oživil. Byl u jediného gólu Pražanů, na zisk tří bodů to ovšem tentokrát nestačilo.

Po dlouhé pauze jste nastoupil už k druhému soutěžnímu zápasu. Jak jste se cítil?
První dvě třetiny jsem seděl a pak jsem nastoupil prakticky do rozjetého vlaku, takže první střídání byla hodně těžká. Pak jsem se s tím nějak srovnal a myslím, že to bylo docela dobrý.

Cítil jste ještě zraněnou Achillovu šlachu během hry?
Ne, necítil. V brusli je noha pevně, takže na ledě o tom vůbec nevím.

Co pro vás teď bude důležitější. Dohnat herní praxi nebo fyzičku?
Tak nějak obojí. Byl to pro mě druhý zápas, takže to nebylo úplně nejhorší. Co se týče fyzičky, tak tu jsem se snažil hodně dohnat na kole. Myslím si, že jsem vcelku dobře připraven. Uvidíme.

Nastoupil jste do třetí třetiny za stavu 0:2 v centru prvního útoku. Jaké jste měl pokyny?
Pokyny jsme měli všichni stejné. Tlačit se hodně do branky a snažit se dát gól. Měli jsme spoustu šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. Těsně před koncem nám to tam padlo, ale bohužel jsme už nestačili přidat další gól.

Zhruba 6 minut před koncem jste byl vyloučen, ale to už jste tahal tzv. za záchranou brzdu. Vyčítal vám přesto někdo, že jste mužstvo oslabil?
To určitě ne. Zahákoval jsem hráče, který by zakončoval prakticky do prázdné branky. Už jsem nemohl dělat nic jiného a ani mi to nikdo nevyčítal.

Těsně před koncem jste šel ve středním pásmu na buly, které skončilo tak nějak nerozhodně. Byl původní záměr hrát dopředu nebo dozadu?
Chtěli jsme to hrát normálně dozadu. Nakonec nám Budějovice puk odevzdaly, takže jsme se k nim do pásma dostali. Bohužel nám z tlaku ujely a daly gól na 3:1.

Vypadalo to, že soupeře přehráváte, ale gól ne a ne přijít. Co tomu chybělo?
Těžko říct. Kovář chytal výborně a nám chybělo asi trochu štěstí. Doufám, že vše prolomíme proti Spartě.

Jak se těšíte na tradiční derby dvou pražských „S“?
Na takový zápas se člověk vždycky těší. Přijde určitě hodně lidí, bude tam dobrá atmosféra, takže se na to vždycky každý připraví tak, jak nejlépe umí.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více