Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. září 2010

Do derby proti Spartě se Slipčenkem v brance

A je to tady. Nejsledovanější zápas pro fanoušky obou pražských „S“ už klepe na dveře. Oba nesmiřitelní soupeři se v každé sezoně střetnou minimálně čtyřikrát, vždy ale tento duel vyvolá velkou pozornost. První derby se odehraje v holešovické TESLA areně ve čtvrtek od 18.10 a vysílat jej bude živě sportovní kanál Nova Sport.

Náš soupeř

Klub založen: 1903
Trenéři: David Volek, Miloš Holaň
Největší úspěchy: 4x mistr ČR, Československo: 4x mistr ligy (2004-2005, 2006-2007)
Internet: www.hcsparta.cz
Hvězdy týmu: Petr Ton, David Výborný, Tomáš Kůrka

Slavia poprvé prohrála a navíc se jí zranil Kopřiva

Po slibném začátku sezony, kdy Slavie získala z prvních dvou zápasů 5 bodů, přišlo ne příliš vyvedené domácí utkání proti Českým Budějovicím. Svěřenci Vladimíra Růžičky totiž poprvé prohráli. Mountfield si z O2 areny odvezl 3 body za výhru 3:1, přestože povětšinu zápasu diktovala tempo hry Slavia. „Měli jsme spoustu šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. Těsně před koncem nám to tam padlo, ale bohužel jsme už nestačili přidat další gól,“ hodnotil Petr Jelínek, který se do sestavy vrátil po léčbě zraněné Achillovy šlachy.

Hrdinou zápasu se nakonec stal českobudějovický brankář Jan Kovář, který někdy přiváděl slávistické hráče k šílenství. Naopak osud jeho protějšku nadělal vrásky všem fanouškům sešívaných. Miroslav Kopřiva si totiž při jednou zákroku hnul s krkem a zablokoval si páteř. Nikdo v tu dobu nevěděl, co se letní posilou Slavie stalo, ani kolik času zabere léčba.

Během středy ovšem přišla ze slávistické kabiny potěšující zpráva. "Mírův zdravotní stav se naštěstí zlepšil. Do týdne bude v pořádku," uklidnil fanoušky kouč Vladimír Růžička. Trenéři tedy musí přistoupit k plánu B. Z Berouna bude dočasně povolán Dominik Furch a na pozici jedničky se posune Robert Slipčenko. „Jsem na to připraven. V přípravě jsem odchytal zhruba polovinu zápasů, snažil jsem se trénovat naplno, čekal jsem na šanci a ta přišla zřejmě právě teď,“ řekl Slipčenko bezprostředně po konci úterního zápasu.

Sparta přes léto hodně posílila, přišla i loňská opora slávistických řad

Vedení HC Sparta Praha tradičně přes léto vynaložilo nemalé prostředky na posílení kádru. Do Holešovic přišel nadějný útočník Radek Smoleňák či jeden z nejlepších francouzských hokejistů Yorick Treille. Nejvíce se ovšem hovořilo o přestupu Tomáše Kůrky, který v loňské sezoně vytvořil společně s Romanem Červenkou elitní slávistické duo.

„Ve Slavii jsem prožil pěkné časy. Upřímně řečeno, měl jsem nabídky tam pokračovat, ale rozhodl jsem se pro Spartu. Nebylo to pro mě ledajaké loučení, protože jsem tam strávil opravdu pěkné časy. Na druhou stranu rozhodně nevylučuji, že podobné pocity budu prožívat ve Spartě,“ řekl Kůrka v rozhovoru pro hcsparta.cz. Zároveň se nebál přiznat, že ho to ke Slavii určitým způsobem táhne. „Ke Slavii mě stále váže poměrně silný citový vztah a neodcházelo se mi odtamtud úplně nejlépe. Teď jsem ovšem ve Spartě a budu se snažit ze sebe vydat maximum,“ dodal.

Sparta nezačala sezonu podle svých představ

Ambiciózní celek z Holešovic v prvním kole nestačil na Pardubice a prohrál 1:3. Poté sice porazil doma Kladno 5:3, ale v zatím posledním zápase podlehl Plzni 3:4 po samostatných nájezdech.

Jak se bude na sparťanském ledě dařit Slavii? To se dozvíme ve čtvrtek od 18.10.

Sestavy z posledního zápasu

HC Slavia Praha: Kopřiva (od 18:34 Slipčenko) - Kadlec, Kolařík, Kuboš, Roth, Špelda, Vašíček, Žižka - Branda, Endál, Holec, Jaškin, Jelínek, Krenželok, Micka, Růžička, Sklenář, Svoboda, Štefanka, Tomica, Vondrka.

HC Sparta Praha: Pöpperle - O´Brien, Jan Hanzlík, Vykoukal, Gulaši, Philipp, Salcido - Kůrka, Broš, Ručinský - Ton, D. Výborný, Smoleňák - Hlaváč, J. Hlinka, Treille - Bartánus, Hromas, Koreis.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více