Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. září 2010

Probuzený střelec Jakub Sklenář by své góly měnil za výhry

P r a h a - Když Slavia v derby vyrovnávala na 1:1, mohli fanoušci slyšet, že branku vstřelil Jakub Sklenář. Letos už to oznámili hlasatelé hned ve třech zápasech. Mladý útočník totiž načal sezonu ve velké střelecké formě. Po derby ale nakonec mnoho důvodů k úsměvu neměl. "Tohle se stávat nesmí," řekl po zápase, v němž nakonec Sparta utkání otočila během poslední třetiny.

Jakube, jak se cítíte po takto prohraném zápase, ještě navíc proti Spartě?
Je to špatný. Po dvou třetinách jsme vedli 3:1 a nakonec tohle. Nechat si dát čtyři góly v poslední třetině je obrovská chyba.

Co se s týmem stalo v poslední dvacetiminutovce? Po dvou třetinách se zdálo, že zápas máte pod kontrolou a jdete si pro vítězství...
Bohužel jsme hned v první minutě dostali gól na 2:3, což Spartu nakoplo a my už jsme to neudrželi. Chtěli jsme pořád hrát, ale hned další střídání padla další branka a už to bylo špatné.

Ani po čtvrtém inkasovaném gólu jste ale hru nezabalili. Věřili jste, že by se skóre mohlo opět otočit?
Určitě. Chodili jsme napadat ve třech, ale puk nám přeskakoval hokejky, ani náznak štěstí jsme neměli. Pak jsme znovu inkasovali a bylo po zápase.

Vy sám jste dnes jednu branku vstřelil po přesné střele k tyči. Jak celá akce začala?
Dostali jsme se do přečíslení 3 na 2, Žíža (Tomáš Žižka – pozn.aut.) jel přímo do brány, čímž k sobě stáhnul beka, Jirka Doležal mi to parádně nahrál a naštěstí jsem to tam o tyčku pověsil.

V nové sezóně se vám střelecky daří. Skóroval jste ve třech zápasech ze čtyř. Cítíte formu?
Cítím se určitě dobře, ale je jedno, kdo z týmu dává góly. Důležité je, aby se vyhrávalo, což se dneska nepovedlo. Gól bych určitě vyměnil za tři body z derby!

Dnes se hrálo čtvrté kolo, tedy stále ještě úvod sezóny. Je to ještě znát na hře týmu?
Možná trochu ano, ale nemělo by. Sezóna běží a body potřebujeme. Musíme jít zápas od zápasu a vyhrávat! Když vedeme 3:1, musíme to udržet, tohle se nám stávat nesmí!

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více