Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. září 2010

Podpořte Slavii proti Vítkovicím! V úterý od 17:00

V dohrávce pátého kole extraligy přivítají hráči Slavie houževnatého soupeře z Vítkovic. Zatímco ten má v zádech vítězství nad Libercem a Karlovými Vary, červenobílí museli minulý týden strávit dvě porážky. O to více by nyní potřebovali vyhrát. Proto neváhejte a přijďte podpořit hráče přímo na stadion! Utkání se odehraje v úterý od 17:00.

Náš soupeř

Klub založen: 1928 jako SSK Vítkovice
Trenéři: Mojmír Trličík a Kamil Konečný
Největší úspěchy: 2x mistr ligy (1951, 1981), 8x vicemistr ligy (naposledy 2010)
Internet:www.hc-vitkovice.cz
Hvězdy týmu:Rudolf Huna, Viktor Ujčík, Marek Malík

Trenér Růžička může vstoupit do historie

Pamatujete na semifinále posledního play off, v němž Slavia narazila právě na Vítkovice? Tehdy se mluvilo především o trenérském “souboji“ Vladimíra Růžičky s Aloisem Hadamczikem, mediálně zajímavá byla i konfrontace tehdejšího krále extraligy Romana Červenky s nejlepším brankářem soutěže Jakubem Štěpánkem. Oba hráči jsou již v Rusku, na střídačce ostravského celku není ani Hadamczik. Přesto je blížící se duel zajímavý hned z několika pohledů.

Předně to bude významný den pro generálního manažera Slavie Vladimíra Růžičku, který odkoučuje svůj 500. zápas v základní části. To ale není všechno. Pokud červenobílí zvítězí, stane se šéf Slavie nejúspěšnějším trenérem v historii české extraligy. Vyhrál by totiž už svůj 268. duel v základní části, což se nepodařilo nikomu před ním.

Velký zápas to bude také pro Juraje Štefanku, Lukáše Krenželoka a Petra Kuboše, kteří ještě v minulé sezoně oblékali dres právě Vítkovic. V úterý budou poprvé stát proti svým bývalým spoluhráčům a fanoušci jsou moc zvědaví na to, jak si povedou. V bráně Slavie se opět představí Robert Slipčenko, jenž chytal už ve čtvrtečním derby se Spartou. V něm podal velmi dobrý výkon, ani on ale nezabránil čtyřgólovému nášupu ve třetí třetině a ztrátě tří bodů. Doufejme, že nic podobného se proti Vítkovicím opakovat nebude.

Ujčík se vrací do sestavy

Vítkovice mají po čtyřech kolech o tři body více než Slavia. Ani trochu tak zatím nenaplňují pesimistické prognózy, že po druhém místě z minulé sezony a následné obměně kádru je čeká rázný sešup dolů. Nový hlavní trenér Mojmír Trličík se dosud může opřít hlavně o útočníky Svačinu, Hunu a Vránu. Ti mají na svém kontě shodně už pět kanadských bodů (stejně jako zadák Malík) a obránci Slavie si na ně musí dát dobrý pozor. A podcenit nesmí ani umění bývalého forvarda Růžičkovy družiny Viktora Ujčíka. Ten se vrací do sestavy po ošklivém zranění v prvním kole.

Další bývalý slávista se představí ve vítkovické bráně. Protor mezi tyčemi bude chránit Roman Málek, který přišel do mužstva těsně před začátkem sezony jako náhrada za dlouhodobě zraněného Martina Pruska. Bude Málek trápit Slavii stejně jako Štěpánek v play off, nebo na něj v Praze čeká pořádná gólová nadílka?

Sestavy z posledního zápasu

HC Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Micka, Štefanka, Krenželok - T. Svoboda, Branda, Vondrka - Jaškin, V. Růžička ml., Tomica - P. Jelínek, Sklenář, Doležal.

HC Vítkovice Steel: Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Svačina - Szturc, Húževka, J. Sýkora - Vrána, Pohl, Klimek - Šedivý, Strapáč, Káňa.

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více