Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.9.2010

Slávisté vezou z Liberce tři body!

6. kolo, středa 29.9.2010, Liberec - Slavia
Liberec
1:4
1:1, 0:1, 0:2
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Podkonický (Dušek, Nedvěd) - 15. Vondrka, 30. Krenželok (Kadlec), 45. Růžička (Branda, Tomica), 50. Vašíček (Jaškin). Rozhodčí: Blecha, Hodek - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 6:8, navíc Podkonický, Hořava (oba LIB) 10 min OT. Využití: 1:2. Diváci: 6727. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Sestavy

Liberec

Pinc - Čakajík, Hunkes, Moravec, Derner, Trončinský, Holub, Výtisk, Rýgl - Podkonický, Nedvěd, Dušek - Kudrna, Vak, Hořava - Klimenta, Plodek, Víšek - Ondřej, Bárta, Špaček.

Slavia

Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Svoboda, Štefanka, Vondrka - Jaškin, Holec, Krenželok - Branda, Růžička, Tomica - Micka, Endál, Sklenář - od 41. Doležal.

Slavia po třech zápasech opět zase ochutnala vítězství, které si sešívaní přivezli z Liberce. Ač Růžičkovi svěřenci nejprve prohrávali 0:1, ještě během první třetiny dokázal srovnat Michal Vondrka gólem, který sice až po dlouhém čekání rozhodčí uznal, ale i tak nastartoval Slavii k obratu. Červenobílí nakonec ještě přidali tři branky a od Bílých Tygrů si odvážejí cennou kořist v podobě tří bodů!

Oba týmy začaly utkání před opět slušně zaplněnou Tipsport arenou velice aktivně. Po první minutě, která jednoznačně patřila Slavii ale přišla nadvláda Bílých Tygrů, kterou přerušila pouze přesilovka hostujícího týmu. Obě strany ale postrádaly štěstí v koncovce a tak ani jeden tým v úvodních minutách neskóroval. V deváté minutě domácí příznivce postrašil Marek Pinc, který se po tvrdé střele svalil na led, po krátkém ošetření ale pokračoval v bráně bez větších známek zranění.

V desáté minutě předvedl solidní brejk Petr Nedvěd, kterého zastavil až brankář Slavie Kopřiva. Skóre otevřel v následné přesilovce o dvě minuty později Andrej Podkonický, který zakončoval přesilovkovou kombinaci střelou do pravého horního růžku – 1:0. V patnácté minutě opět domácí příznivce zamrazilo, rozhodčí se odjel poradit se svým kolegou u videa o dost možná gólové situaci. Rozhodčí nakonec uznal přesilovkový gól pro Slavii. Michal Vondrka vstřelil branku po otočce kolem brány, když se trefil mezi Pincovu výstroj – 1:1. Ve zbytku třetiny už se nic nestalo a tak hráči odcházeli do kabin za nerozhodného stavu.

Druhá třetina začala opatrněji, dopředu se tlačili více červenobílí. První větší šanci měl Holec, který se v oslabení dostal do průniku, mířil však pár centimetrů mimo Pincovu klec. Slávistický tlak se ale stále zvyšoval a přesilová hra vyústila v obrat hostů. Autorem branky se stal Lukáš Krenželok, který proměnil přesilovkový průnik po pravém křídle – 1:2.

Druhá polovina zápasu začala slibně pro Tygry, Kudrna ale sám po vyslání Hořavou vyhořel na dobře chytajícím Kopřivovi. V dosti nudné pasáži okolo pětatřicáté minuty vynikla šance Sklenáře, který netrefil otevřenou klec vyjetého Pince, jeho střela se totiž odřela o tyč. Pinc likvidoval i ostatní pokusy hostů. Domácí se také snažili přidat nějakou tu akci, celou třetinou je ale provázela zoufalá neschopnost projít přes neutrální pásmo. Až ke konci třetiny se konečně vzchopili, Klimentovu střelu ale zblokoval obránce a po menším tlaku zastavil Čakajíkovu dorážku Miroslav Kopřiva. Hosté odcházeli do kabin s lepší náladou a jednobrankovým vedením.

Třetí třetinu otevřeli obrovským náporem domácí, Nedvěd hned v první minutě vyslal svou dělovku nad Kopřivovu branku. Tlak ale přebrali hosté velice brzy, v přesilovce ve druhé minutě, kterou nakonec domácí přežili. Následný tlak, který z ní vyústil ale už ne. Daniel Branda na Pince vyslal lehkou střelu, domácí brankář ji ale pouze vyrazil před sebe, kde stál připravený Vladimír Růžička, pro kterého nebyl větší problém kotouč do sítě zasunout – 1:3. Bezmocného Pince překonal v desáté minutě po chytrém brejku defenzivní obránce Jiří Vašíček, který si z libereckým brankářem poradil bez problému – 1:4.

Atmosféra na ledě se začala přiostřovat, Podkonický si do sbírky připsal dalších deset trestných minut, tentokrát za nesportovní chování. Liberečtí se dostali dokonce do přesilovky 5 na 3, pak ale ztratili i Hořavu, který doplnil Podkonického na trestné lavici se stejným trestem. Slávisté zbytek třetí třetiny ubránili a z Liberce si vezou cenné tři body.

Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (Liberec): "Neodehráli jsme dnes dobrý zápas, na rozdíl od minulého utkání, kdy jsme byli schopní si vytvořit alespoň určité brankové příležitosti, byť jsme nevstřelili branku. Dneska jsme se nedostali ani do pořádných šancí a hra Slavie nás v podstatě k ničemu nepustila. Musím poblahopřát soupeři, který zaslouženě vyhrál. Budeme se soustředit na další zápas, protože k tomuto už bych se nechtěl moc vyjadřovat. Byl z naší strany velmi nepovedený. Pokud chceme pomýšlet v dalších utkáních na body, musíme se zlepšit."

Jiří Čelanský (Slavia): "Jsme rádi, že po třech zápasech, kde jsme nebodovali, jsme dnes zabodovali naplno. Myslím, že i ta hra, kterou jsme tady dnes předvedli, k tomu od začátku směřovala. Za tři body jsme rádi i proto, že Liberec je velice silný tým."

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více