Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
7. října 2010

Nic si nepamatuji, ale helmu si vždy zapínám, říká zraněný Holec

Miroslav Holec je v těchto dnech v zájmu medií, ale bohužel za jiných okolností, než si kdy mohl představit. Fotka jeho bezvládného těla v tratolišti krve na ledové ploše v Plzni prolétla celou hokejovou republikou. Slávistický útočník však všechny fanoušky v našem rozhovoru uklidňuje: „Je mi dobře a chci se brzy vrátit!“

Miroslave, jak se cítíte?
Teď už se oproti prvnímu večeru cítím dobře. Bolí mě akorát ty stehy. Hlava se mi už netočí, není mi špatně. Z nejhoršího jsem venku.

Co všechno si z té události pamatujete?
Nic moc extra. Vím, že jsem skákal na led do oslabení s Michalem Vondrkou a pak jsem se probral až na nosítkách. Ptali se mě kde jsem a já odpověděl že na hokeji v Plzni. Točila se mi hlava, bylo mi zle, ale z nemocnice si pamatuji již všechno. Jak jsem byl na CT, jak mi dávali kapačku, prostě všechno.

Tušíte, kde se stala chyba? Na tak tvrdý náraz jste asi nebyl připraven.
Nevím, video jsem neviděl. Vím jen to, co jsem se dočetl a co mi říkali ostatní. Puk se mi tam nějak zadrhl a trochu jsem se pokrčil, pak mi spadla helma, prý strašně rychle, a proto jsem dopadl tak tvrdě.

Pamatujete si, jestli jste ji měl zapnutou?
To si nepamatuji, ale v televizi prý nebylo vidět, že bych ji měl rozepnutou. Navíc nepatřím k hráčům, kteří ji na hlavě jen vozí. Mám ji vždycky pevně naraženou a vcelku dost i připnutou. Nemyslím si, že byla rozepnutá.

Myslíte si, že na vás tato zkušenost může něco zanechat? Nemůžete třeba mít u mantinelů strach?
To těžko, když si vůbec nic nepamatuju! Uvidíme, jak mi bude na ledě, ale nemyslím si, že bych se bál soubojů. Prý to nebyl hezký pohled. Musím se přiznat, že to video jsem si ještě nepouštěl, ale fotky jsem viděl. Myslím, že budu v pohodě.

Tušíte jak dlouho budete chybět?
Těžko říci. Záleží, jak mi bude, to budu zkoušet na ledě. Do hlavy není vidět a může se mi začít točit při větší zátěži. Teď žádné závratě nemám, tak se chci vrátit co nejdříve. Cítil jsem se na ledě dobře a doufal jsem, že moje forma půjde nahoru.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více