Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. října 2010

Michalu Vondrkovi se daří. Jsem rád, že můžu týmu takto pomoct, říká

Po třech domácích prohrách v řadě slávisté konečně zabrali a porazili Kladno 3:0. V 6. minutě nasměroval svěřence Vladimíra Růžičky k výhře svým sedmým gólem v sezoně Michal Vondrka. Byl do pro něj už dvanáctý bod v této sezoně a zažívá jedno z nejproduktivnějších období své kariéry. „Cítím, že se mi daří a že mi to tam padá. Je to parádní,“ řekl osmadvacetiletý forvard.

Michale, přestože jste porazili poslední tým tabulky, tak si vítězství vzhedem k předchozím domácím prohrám asi hodně ceníte.
Je jasné, že si dnešní výhry ceníme. Nebylo to vůbec lehké utkání. Nebyl to zrovna líbivý hokej a spíš to byla taková holomajzna. Ty tři body jsou ale hrozně cenné. Když tým jako Kladno necháte hrát, tak se dokáže zvednout. Jsme rádi, že se nám podařilo vstřelit první gól a soupeře k ničemu nepustit.

Je těžší se motivovat proti týmu, kterému se letos zatím vůbec nedaří?
Pro mě osobně je to stejné. Jdu zápas od zápasu a myslím, že to platí i pro ostatní. Není to o nic menší motivace než proti v uvozovkách lepším týmům.

Změnili jste něco oproti předchozím domácím zápasům?
Přestože to nebyl moc pro diváky atraktivní zápas, tak si myslím, že jsme byli prostě lepší. Dali jsme góly a nedělali chyby v obraně.

Kladno směrem dopředu prakticky nic nepředvedlo. Bylo skutečně v ofenzívě tak bezzubé?
Je pravda, že mají v útoku šikovné hráče, ale spíše si myslím, že my jsme hráli dobře směrem dozadu. A taky nesmím zapomenout na brankáře Kopřivu, který zachytal výborně.

Vám osobně se teď vcelku daří. Cítíte formu?
Určitě cítím, že mi to tam zatím padá a jsem strašně rád, že takto můžu týmu pomoct. Je to parádní pocit.

Vnímáte, že na vás trenér letos více sazí v důležitých chvílích?
Musím říct, že to je zhruba podobné jako loni. To jsem odehrál skoro celou sezonu s Romanem Červenkou a Tomášem Kůrkou a také jsme chodili hodně na led. Je pravda, že to člověk cítí. Já jsem za to strašně rád. Čím více hraju, tím je to pro mě lepší.

Myslíte, že vám dnešní výhra může pomoct do dalších domácích zápasů?
Těžko říct. Soupeři jsou strašně vyrovnaní. Ten zápas proti Kladnu se taky mohl vyvíjet úplně jinak. Budeme se snažit hrát stejně, abychom i další zápasy vyhráli.

V pátek vás čeká zápas v Třinci, kterému se daří. Co čekat od tohoto duelu?
Je pravda, že letos hrají dobře. My tam jedeme s tím, že nemáme co ztratit. Musíme hrát hlavně dobře dozadu a můžeme jenom získat.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video