Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. října 2010

Venku se Slavii daří, odnese to Třinec?

V pátek od 17:00 nastoupím hráči Slavie na třinecký led k zápasu 11. kola. Pražanům se zatím venku daří, ale Třinec chytil na začátku sezóny dobrou formu. Čeká nás hodně zajímavé utkání, které prověří hlavně slávistickou defenzívu. Zápas vám přineseme v podrobném online přenosu.

Náš soupeř

Klub založen: 1923 jako SK Třinec
Trenéři: Pavel Marek a Břetislav Kopřiva
Největší úspěchy: Československo: 6x mistr ligy (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: hcocelari.cz
Hvězdy týmu: Radek Bonk, Václav Varaďa, Jan Peterek

Třinec zatím v extralize válí

Oceláři okupují druhé místo extraligové tabulky a nebodovali pouze v jedinkrát – v 2. kole proti Pardubicím. Třinečtí nemají problém s produktivitou. V lize nastříleli již 36 branek a v této statistice vedou. Naposledy si svěřenci trenéra Marka smlsli na tygrech z Libercem, které v jejich teritoriu zostudili výhrou 5:0.

Třinecký tým je letos velice zajímavě poskládán. Mužstvo je velice zkušené, hráči už mají odehráno plno těžkých zápasů nejen v extralize, ale i v zahraničí. Věkový průměr kádru je však 28 let, takže se v žádném případě nejedná o tým vyčpělých hvězd. Mezi největší posily pro tuto sezónu patří Václav Varaďa (Kometa), Martin Adamský (Plzeň) a Lukáš Havel (Slavia). Zajímavostí je i angažování dvou hráčů ze severní Ameriky. Jedná se o útočníky Bryana McGregora a Guillauma Lefebra.

Vojtkův triumfální návrat

Před sezónou bojovali o místo jedničky gólmani Duba a Hamerlík. Oba se však zranili, a tak se mezi třemi tyčemi objevil ten třetí vzadu – starý známý Martin Vojtek. Ostřílený gólman v brance nezklamal a i díky jeho zásluze se týmu tolik daří, a proto se stal jedničkou. „Jsme velmi rádi, že nám Martin Vojtek pomohl vychytat body. Další dva kluci už nám taky budou plně k dispozici. Otázku gólmanů budeme řešit v nejbližších dnech. Každopádně je pozitivní, že máme z čeho vybírat,“ řekl v týdnu pro klubový web trenér Pavel Marek. A k činům neměl daleko. Ve čtvrtek si gólmanská fidlátka sbalil Tomáš Duba, jenž zamířil do Zlína.

Zranění netrápilo pouze třinecké gólmany. Proti sešívaným nenastoupí Daniel Seman a Lukáš Havel, který ve Slavii v minulé sezóně válel mimo jiné po boku Romana Červenky. Havel má v kariéře na zranění velkou smůlu. Nyní ho trápí koleno a uvažuje se o jeho operaci.

Postavení v tabulce

 4. Slavia  10  5 - 1 - 0 - 4  29:21   17	 
2. Třinec  10 5 - 2 - 2 - 1  36:24   21

Poslední zápasy

Liberec - Slavia 1:4
Slavia - K. Vary 1:2
Plzeň - Slavia 2:3
Pardubice - Slavia 2:4
Slavia – Kladno 3:0
Zlín – Třinec 3:2sn
Třinec – Mountfield 3:2p
Litvínov – Třinec 2:4
Třinec – Karlovy Vary 3:4sn
Liberec - Třinec 0:5

Sestavy v minulém kole

M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Žižka, Roth, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Micka, Štefanka, Vondrka - Jaškin, P. Jelínek, Krenželok - Branda, V.Růžička ml., Tomica - Doležal, Endál, Sklenář. Vojtek - Hrabal, Krajíček, Zíb, Hudec, Lojek, P. Hořava, Cartelli, Vágner - M. Růžička, Polanský, Kohn - Polák, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, McGregor - Adamský, Hrňa, Orsava.
Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více