Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.10.2010

Další domácí porážka. Slavia podlehla Mladé Boleslavi

12. kolo, neděle 17.10.2010, Slavia - M. Boleslav
Slavia
1:3
0:0, 0:1, 1:2
M. Boleslav

Branky a nahrávky: 49. Štefanka (Micka, Krenželok) - 36. Matějovský, 50. Loskot (Duben, Milroy), 54. Macho. Rozhodčí: Hribik, Trombík - Barvíř, Blummel. Vyloučení: 6:8, navíc Vašíček (SLA) a Bahenský (MBL) oba 5 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3182. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Sestavy

Slavia

M. Kopřiva - Žižka, Kolařík, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Špelda, Žižka - Micka, Štefanka, Vondrka - Jelínek, Jaškin, Krenželok - Tomica, V. Růžička, Branda - Endál, Sklenář, Doležal.

M. Boleslav

Valent – Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben, Čížek – Milroy, Divíšek, Boháč – Loskot, Macho, Pabiška – Bahenský, Vrbata, Matějovský – Nouza, Gajovský, Handlovský - Kupec.

Pro slávisty začalo další domácí utkání smolně. Už v první minutě z ledu odkulhal Daniel Branda a ani poté příliš veselo nebylo. Sešívaní se dlouho trápili v koncovce proti výborně chytajícímu Valentovi. Navíc první branku vstřelil hostující Matějovský z trestného střílení. Slávisté sice ve třetí části dokázali srovnat, ale minutu na to už opět vedli hosté a náskok ještě navýšili. Červenobílým tak na konto přibyla už čtvrtá domácí prohra.

Slavii se doma letos moc nedaří. V posledním zápase v O2 areně sice porazila Kladno 3:0, ale nutno podotknout, že Středočeši byli více než slaboučkým soupeřem. Ani Boleslav nezažívá dobré období. Bruslařský klub prohrál poslední čtyři zápasy.

Zápas začal pro Slavii smolně. Po minutě hry zůstal po souboji u mantinelu na ledě Daniel Branda. Slavistický útočník odjel s blíže nespecifikovaným zraněním nohy do kabin a do hry již nezasáhl. Podle prvních iformací nemá Branda nic zlomeného a diagnózu určí pozdější vyšetření. Jiří Marušák vyfasoval za faul na Brandu dvě minuty. V nastalé přesilovce měl největší šanci Michal Vondrka, jehož pokus švihem skončil na spojnici boleslavské branky.

Boleslav se prezentovala od prvních minut nebojácným výkonem a nepřijela do Prahy jen bránit. Hosté měli více šancí, které resultovaly ze hry v početní výhodě. Slavia hrála nezvykle nedisciplinovaně a do 16. minuty byli její hráči vyloučeni čtyřikrát. Boleslavští hráči nevyužili ani 48 vteřin přesilovky pět na tři, ve které měli největší šance Žabka s Divíškem.

Druhou herní část začínala Slavia přesilovkou pět na čtyři. Solidní šanci měl agilní Michal Vondrka, ale boleslavský gólman Valent jeho pokus skvěle zneškodnil. V kabině domácích bylo o přestávce asi pěkně veselo. Sešívání se hrnuli neustále do útoku, ale brankář Valent dešti střel neohroženě čelil.

Hosté přečkali tlak domácích a začali hrozit. Ve 27. minutě jeli boleslavští v přečíslené dva na jednoho. Do finální přihrávky se položil Doležal, jenž puk málem srazil za Kopřivova záda. O chvilku později se hezky uvolnil Marek Loskot, ale střela z mezikruží mu sjela z čepele.

Domácí v polovině zápasu v přesilové opět tvrdě ostřelovali boleslavskou svatyni. Valent však chytal skvěle, a když už mu nějaký puk vypadl z výstroje, uklidnili ho hostující obránci. V 16. minutě Slavia stupňovala tlak, ale do vedení šli paradoxně hosté. V čase 35:23 ujel v oslabení Radek Matějovský, který byl faulouván Rothem a bylo z toho trestné střílení. Matějovský poslal puk nekompromisně do šibenice – 0:1.

Slavia se tlačila za vyrovnání, ale k tomu jí nepomohlo ani 32 vteřin přesilovky pět na tři. Mega šanci spálil Tomáš Micka, který nadvakrát nedokázal přehodit bezmocně ležícího Valenta.

Úvod poslední třetiny byl ve znamení hostů. Velkou šanci si vypracoval Daniel Boháč, který byl posléze faulován, ale Slavia oslabení přečkala bez úhony a nadechovala se k tlaku. Když už to vypadalo, že je boleslavská branka zakletá, vymetl přesilovkovou střelou z levého kruhu v čase 48:06 pavučinky v hostující brance Juraj Štefanka.

Vyrovnaný stav vydržel přesně minutu. Na druhé straně totiž zamířil do stejného místa i Marek Loskot a Kopřiva, který se na obranu hodně zlobil, neměl šanci.

V 54. minutě definitivně pohřbil šance na slávistické body Michal Macho, který zachytil Doležalovu nepochopitelnou přihrávku napříč pásmem a pohotově prostřelil slávistického brankáře.

Do konce zápasu byla nejzajímavějším momentem tvrdá bitka mezi Jiřím Vašíčkem a Zdeňkem Bahenským, ze které vyšel jako jasný vítěz slávistický obránce. Vítězem zápasu se však stala Boleslav, a tak Slavia letos doma vyhrála pouze dvakrát. Boleslav může děkovat za vítězství hlavně výborně chytajícímu Michalu Valentovi.

Ohlasy trenérů
Jiří Čelanský (SLA): Dnes jsme se opět doma trápili. Bohužel nejsme doma schopni předvést výkon, jaký podáváme venku. Boleslav zasloužené vyhrála. Dan Branda, který se zranil v první minutě podle první zpráv nemá nic zlomeného, ještě jde na neurologické vyšetření, brní ho noha.
Leo Gudas (MBL): Ve třetí třetině nám dali slávisté gól z přesilovky, což bylo dost nešťastné, protože to nebyla žádná vypracovaná akce. Že jsme to otočili góly na 2:1 a 3:1, to se povedlo tlakem, kteří tam kluci vepředu vyvíjeli. Pak už jsme si to pohlídali, ale nepřišlo žádné velké zdramatizování.
Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více