Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
20. října 2010

Svobodovi jsem vynadal, že nedal nájezd, smál se po zápase Růžička junior

Vladimír Růžička mladší byl hrdinou nájezdové loterie v utkání s brněnskou Kometou. Na Hoviho najížděl dvakrát a pokaždé zakončil přesně. Po zápase však přiznal, že bývá u trestných střílení nervózní. „Hrozně jsem věřil Tomáši Svobodovi, který jel nájezd přede mnou. Když nedal, byl jsem hrozně nervózní, taky jsem mu pak za to v kabině vynadal,“ smál se jednadvacetiletý syn slavistického kouče. Nervozita ze mě spadne, až když do branky spadne ten puk,“ přiznal.

„Svým způsobem mám varianty, jak budu zakončovat nájezdy, vymyšlené dopředu. Dnes jsem to měl vymyšlené u toho prvního gólu, u druhého už ne. To jsem se díval na gólmana, viděl jsem, že dal lapačku trošku níž, tak jsem vystřelil a spadlo to tam,“ popisoval Růžička svoji přípravu na nájezdy.

Vše podstatné se v utkání proti Kometě Brno odehrálo ve 32. minutě, kdy se nejprve domácí hokejisté dostali do vedení, bleskově se však podařilo vyrovnat Kubošovi. „Celkově to byl nervózní zápas. Dvakrát jsme teď prohráli, takže jsme chtěli vyhrát," říkal Růžička. „Vždycky je to tu díky lidem bouřlivé. Není to jednoduché, když na vás píská celá hala. Zase si ale myslím, že tohle to Brno hrozně zdobí,“ sklonil brněnským příznivcům poklonu.

Kromě fandů a nájezdů okomentoval Růžička mladší také bitku mezi Kadlecem a brněnským Balejem: „Myslím si, že to určitě neměl domluvené. Petr je nejtechničtější obránce v celé extralize, takže jeho role v týmu je někde jinde, než se prát. Prostě to je hokej, jsou tam nervy. My jsme byli rádi, že jej rozhodčí neposlali do kabin," uzavřel hodnocení slávistický mladík.

Autor Lucie Hromádková
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více