Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
24. října 2010

Navrátilec Svoboda zatím Slavii střelecky nespasil

Slavia letos dává žalostně málo branek. S hrozivou střeleckou produktivitou celého týmu neskoncoval ani Tomáš Svoboda, který začal sezónu v dobré formě, ale poté ho na měsíc nepustilo do hry zraněné rameno. Svoboda je zpět, góly zatím stále chybí.

Tomáši, střelecky se týmu od začátku sezóny moc nedaří, ale teď jste nedali branku už dva zápasy po sobě. Jak si to vysvětlujete?
Těžko soudit čím to vlastně je. V Litvínově jsme měli asi jen 15 střel, ale dneska jsme si vypracovali značně více šancí. Bohužel nám to prostě do branky nespadne. Není to o tom, že bychom si nevěřili. Například při mém samostatném úniku udělám blafák, ale pak už nedokážu zvednout puk přes beton. Vždy je v zakončení něco špatně.

Věděl jste dopředu, jak zakončíte?
Ne, že bych byl úplně od začátku rozhodnutý, ale jel jsem z pravé strany, tak jsem to měl na bekhend více otevřené. Bohužel jsem se netrefil. Je to strašná škoda, protože by nás ta branka nakopla. Měli jsme tlak a myslím, že tam se ten zápas lámal. O to více mě mrzí, že jsem takovouto obrovskou šanci neproměnil.

Nepomáhá vám ani zjednodušení hry. Dneska jste vystřelili téměř 40x. Byl gólman Duba opravdu takovou překážkou, nebo jste ho nechali zbytečně vyniknout?
Chyba je jednoznačně v nás. Měli bychom z takového množství střel dát čtyři až pět gólů. Chytal dobře, ale hodně jsme mu to ulehčili. Zlín rozhodně nebyl příliš zataženým týmem a jeho obrana se dala překonat.

Neleze kabině střelecká impotence už na nervy?
Samozřejmě si to vyčítáme. Nikdo neví, čím to je. Musíme si zachovat klidnou hlavu v koncovce. Někdy to chce si počkat, někdy vystřelit z první a my v tom děláme chyby. Hodně přestřelujeme branky.

Doma se nedaří a příští neděli hostíte Spartu. Derby je ta správná příležitost, kde se střelecky probudit.
Rozhodně! Derby je hodně specifický zápas, navíc je na tom Sparta podobně jako my a moc se jí nedaří. Liga je vyrovnaná, nehraje roli, kdo je kde v tabulce. V týdnu chceme samozřejmě bodovat i na ledě Budějovic, kterým se hodně daří.

Jak to vypadá s vaším zraněným ramenem.
Zatím je v pořádku a doufám, že mi bude držet pohromadě i nadále. Při hře mě vůbec nelimituje. Fyzicky se taky cítím dobře. Je trochu znát, že jsem čtyři týdny nehrál zápasy, ale normálně jsem individuálně trénoval, takže to není tak strašné. Věřím, že půjdu herně a fyzicky ještě nahoru.

Autor Tomáš Houska, Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více