Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.11.2010

Slavii derby nenastartovalo. Sešívaní prohráli ve Vítkovicích

18. kolo, úterý 2.11.2010, Vítkovice - Slavia
Vítkovice
2:1
1:0, 0:1, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 19. Svačina (Huna), 45. Káňa (Burger, Tomas) - 33. Krenželok (Žižka). Rozhodčí: Konc, Orszag - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 4206. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Sestavy

Vítkovice

Málek - Barinka, Malík, Ovčačík, Punčochář, Rehák, Kovář, Voráček - Burger, Huna, Húževka, Káňa, Klimek, Pohl, Tomas, Svačina, Sýkora, Szturc, Kucsera, Ujčík, Vrána

Slavia

Kopřiva - Žižka, Kadlec, Kuboš, Tomica, Roth, Vašíček, Holec, Špelda - Jelínek, Vondrka, Jaškin, Štefanka, Krenželok, Branda, Micka, Doležal, Kolařík, Endál, Pospíšil, Růžička

Ani výhra v nedělním derby neprobudla slávistické střelce. Svěřenci trenéra Růžičky tentokrát podlehli Vítkovicím na jejich ledě 2:1, když jedinou branku červenobílých vstřelil proti svému bývalému klubu Lukáš Krenželok. Nikdo se k němu nepřidal, a tak slávisté načali sérii čtyř venkovních utkání porážkou.

Utkání začalo hodně vlažným dojmem, střela Pohla z pravého kruhu byla jen vyjímkou. Další vzrůšo přišlo až ve čtvrté minutě. Na ledě byla vítkovická nově vzniklá formace okolo matadora Ujčíka a těsně nad střílel Roman Tomas. Sešívaní zahrozili až v druhé polovině třetiny, ale Branda ránu Vondrky za ležícího Málka usměrnit nedokázal.

Do další vyložené šance se hosté dostali v minutě sedmnácté, ale Jelínek před prázdnou bránou doslova selhal. Zákonitě tedy přišel trest. Domácí totiž využili hned první nabídnutou přesilovku. Huna centroval do brankového prostoru, kde se šťastně prosadil důrazný Vladimír Svačina.

Přestávka sešívaným prospěla. Hosté od úvodních minut tlačili na pilu a vyrovnat mohl už po dvou minutách Jelínek. Proti Málkovi z blízky ale neuspěl. Na druhé straně hrozil v pádu Huna, jeho kotouč proskákal jen těsně vedle a slávisté hned z protiútoku vyrovnali. Dlouhý tlak v útočné třetině zakončil přesnou ránou do pravého růžku exvítkovický Lukáš Krenželok.

Druhý tým tabulky ale mohl ještě v téže minutě vyrovnat. V čase 32:50 byl totiž v samostatném úniku Rothem složen k zemi Svačina, ale nabídnuté trestné střílení neproměnil. Kopřiva jeho forhendový blafák s velkou jistotou vybruslil.

Do třetí třetiny vstoupili slávisté s výhodou přesilovky, hned v úvodu byl totiž vyloučen Barinka. Hosté rozjeli přesilovkový kolotoč a výsledkem byl závar a nebezpečná teč hodně agilního Krenželoka. Málek se oháněl marně, ale mohl si oddechnout - puk proletěl mimo.

Domácí udeřili z nenápadné akce. Burger se nenápadně uvolnil v rohu hřiště a našel před bránou najetého Jana Káňu. Vítkovický mladík se pohledně otočil kolem puku a bekhendem poslal touš ke vzdálenější tyči, Slavia musela dotahovat.

Netrvalo dlouho a rozdíl mohl být dvoubrankový. Na začátku dvaapadesáté minuty totiž Klimek v přesilovce minul z úhlu prázdnou bránu. Neprosadil se ani na druhé straně sám před Málkem bekhendem Štefanka a Vítkovice v pohodě dokráčely k dalšímu domácímu vítězství, které mohl navíc pečetit v brejku Ujčík, ale osamocen před bránou pražanů nedokázal zpracovat skákavou přihrávku spoluhráče.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha)
Dneska to bylo vyrovnané utkání, obě mužstva dobře bránila střední pásmo. Domácí byli bohužel o branku šťastnější a vyhráli 2:1

Zdeněk Moták (HC Vítkovice Steel)
Musím souhlasit, že to bylo vyrovnané utkání. Týden před reprezentační pauzou už těch sil není moc. Proto jsme moc nemohli praktikovat náš hokej agresivní hokej. Možná asi chyběla kondice, proto jsme tolik bránili střední pásmo. Vyhráli jsme díky vůli a chtění. Asi o to jsme byli lepší, než náš soupeř.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více