Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
7. listopadu 2010

Prolomí Slavia střelecké prokletí v Karlových Varech?

Ve 20. kole Tipsport extraligy zavítá Slavia na západ Čech do Karlových Varů. Slavii patří dvanácté místo v tabulce, což není podle představ ani týmu ani fanoušků. Naopak Energie se pohybuje na osmém místě a na čtvrtý Liberec ztrácí pouhé tři body. Utkání se uskuteční 7. 11. od 16:00 v KV Areně.

Náš soupeř

Trenéři: Antonín Stavjaňa, Václav Baďouček
Největší úspěchy: 1. místo v extralize 2009
Internet: www.hokejkv.cz
Hvězdy týmu: Václav Skuhravý, Petr Kumstát, Petr Gřegořek

Z osmi posledních zápasů vstřelila Slavia pouze osm branek

Tato hrozivá statistika z posledních utkání odsunula Slavii, loňského bronzového medailistu, až na dvanáctou pozici. Ze zmíněných osmi zápasů dali sešívaní osm branek. Mezi těmito střelci dvakrát figuruje jméno Vladimíra Růžičky, který se střelecky prosadil v Českých Budějovicích a v samostatných nájezdech rozhodl o výhře nad Kometou. Se střeleckou impotencí logicky nepřichází ani body, z devíti zápasů jich červenobílí vytěžili pět. Dva body přivezli z Brna a další tři přidali ve druhém pražském derby letošní sezony.

Vary hrají klidný střed tabulky, k čemuž největší měrou pomáhá Hruška

Při pohledu na tabulku, kde Karlovarským patří osmá příčka, se dá říci, že hrají klidný střed tabulky. Ale tak „špatné“ to není. Díky vyrovnanosti extraligy pokulhávají Západočeši například za čtvrtým Libercem a pouhé čtyři body. Nejproduktivnější a zároveň nejlepší střelec Karlových Varů je David Hruška, který v sešívaném dresu odehrál osm sezon. Třiatřicetiletý kanonýr je ovšem v Energii na hostování z prvoligového Chomutova, které končí 31. 12. 2010.

Do KV Areny chodí o něco více diváků než do staré haly

Od KV Areny si činovníci klubu slibovali velkou návštěvnost a hokejové úspěchy v novém hokejovém chrámu. V KV Arene hraje Energie od sezony 2009/10 a konec premiérové sezony byl poněkud hořký, Západočeši museli hrát skupinu o udržení, tudíž se nepodívali ani do předkola play-off. A návštěvnost? V letošním ročníku zatím platí průměrná návštěvnost 3620, což je v přibližně o tři stovky fandů na zápas více.

Postavení v tabulce

8. Karlovy Vary       18   7 - 3 - 0 - 3 54:45  30
12. Slavia        19  6 - 2 - 0 - 11  40:44  22

Sestavy v minulém kole

Sáblík - Nosek, Čutta, Gřegořek, Sloboda, Parýzek, Kokko, Dobroň, Hájek - Kumstát, Skuhravý, Melenovský - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Dej, Sailer - Cyganov, T. Klíma, Hřebejk. M. Kopřiva - Kadlec, Kuboš, Žižka, Roth, Vašíček, Kolařík, Špelda - Krenželok, Štefanka, Endál - Vondrka, Holec, Pospíšil - Jaškin, V. Růžička ml., Tomica - P. Jelínek, Micka, Doležal.
Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více