Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. listopadu 2010

Prodlouží Slavia vítěznou sérii na Kladně?

Zatím v posledním kole Tipsport extraligy porazili hokejisté Slavie úřadujícího mistra z Pardubic 5:4 po samostatných nájezdech. Pro svěřence Vladimíra Růžičky to byla třetí výhra v řadě. Vítěznou šňůru budou moct prodloužit na ledě předposledního Kladna. Neváhejte a vyrazte podpořit Slavii na nejbližší mimopražský extraligový stadion. Zápas začíná v neděli od 17.30.

Náš soupeř

Klub založen: 1924
Trenéři: Tatíček, Kopecký
Největší úspěchy: Československo: 6x mistr ligy (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: www.hc-kladno.cz
Hvězdy týmu: Pavel Patera, Libor Procházka, Radek Bělohlav

Kladnu odečet bodů paradoxně prospěl

Co se týče hokejové extraligy, tak se posledních 14 dní všechno točilo více méně jenom kolem kauzy o odpočtu bodů. Tento pátek vynesl ředitel extraligy Zdeněk Šulc verdikt: Plzni, Mladé Boleslavi a Kladnu budou za chybné registrace hráčů odečteny body. Vedení a hráči Plzně s Boleslaví hlasitě protestují. Jediné Kladno se k celé kauze moc nevyjadřuje a spíš by se dalo říct, že s rozhodnutím souhlasí. A aby taky ne. Vždyť díky tomu se Středočeši odlepili z posledního místa tabulky a hra o udržení se tím značně zdramatizovala. "Evidentně cítíme, že jsme se provinili. Šlo jednoznačně o neoprávněný start hráče, proto jsme nijak neprotestovali. Je to vyloženě administrativní chyba, která se nám stala poprvé," citoval kladenský web výkonného ředitele HC Vagnerplast Kladno Milana Volfa.

Výsledkově se však hokejisté Kladna i nadále trápí. Z posledních sedmi zápasů dokázali vyhrát pouze doma nad Libercem, jinak odcházeli vždy s nulou. Letos zatím v jediném vzájemném zápase podlehli Slavii na jejím ledě 0:3.

Sešívaní se rozstříleli

Po devatenácti kolech to se střeleckou potencí svěřenců Vladimíra Růžičky vypadalo nevalně. Třetí tým poslední sezony se v koncovce trápil a maximem pro něj byly většinou dvě vstřelené branky. Ve třech následujících kolech se však slávisté probrali z letargie a do soupeřových sítí nasázeli vždy pět přesných zásahů. Výsledkem jsou tři vyhraná utkání v řadě, což se Pražanům podařilo letos zatím pouze jednou. Na ledě trápícího se Kladna si tedy budou moct vytvořit rekord.

A když už je řeč o vítězné sérii, je potřeba podotknout, že Slavia neporazila nějaké nazdárky. Z cesty odklidila nareme,“ řekl Pavel Kolařík, pro kterého to bylo už 700. extraligové utkání.

Podaří se Slavii navázat na předchozí povedená představení i na Kladně? Odpověď se dozvíme v neděli 21. listopadu od 17.30.

Sestavy v minulém zápasy

Kladno: Cikánek - Kameš, J. Drtina, Mrázek, Toman, L. Procházka, Piskáček, D. Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - M. Látal, Stieler, Bělohlav - Eberle, Knotek, Kotrla.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kuboš, Žižka, Roth, Vašíček, Kolařík, Špelda, Žejdl - Vondrka, V. Růžička ml., Pospíšil - T. Svoboda, Holec, Tomica - Jaškin, Micka, Krenželok - P. Jelínek, Endál, Doležal.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více