Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.11.2010

Slávisté nenavázali na předchozí výkony a podlehli Kladnu

23. kolo, neděle 21.11.2010, Kladno - Slavia
Kladno
3:1
1:0, 2:0, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 15. Bělohlav (Látal, Stieler), 30. D. Růžička (Bílek), 36. Bicek (Patera, Kuchler) - 47. Pospíšil. Rozhodčí: Turčan, Polák - Briška, Novák. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 2883. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Sestavy

Kladno

Cikánek - Kameš, Drtina, Toman, Šmach, D. Růžička, Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kotrla - Bílek, Kalla, Treille - Eberle, Stieler, Knotek - Bělohlav, Kuchler, Látal - Valský.

Slavia

Kopřiva - Kuboš, Žižka, Roth, Vašíček, Kolařík, Špelda, Žejdl - Vondrka, V. Růžička, Pospíšil - Svoboda, Třetina, Tomica - Jaškin, Micka, Krenželok - Jelínek, Němec, Doležal.

Po třech zápasech, ve kterých červenobílí vždy pětkrát skórovali, přišlo na Kladně opět na řadu střelecké trápení. Sešívaní se nemohli proti chytře hrajícímu Kladnu dlouho prosadit a když se nakonec přeci jen v 47. minutě trefil Pospíšil, snižoval pouze na konečných 1:3. Slávisté tak po třech výhrách padli a z Kladna jedou bez bodu.

Slavia přijela do Kladna oslabená o kapitána Petra Kadlece (toho vyřadily zdravotní potíže) a bez zraněných Miroslava Holce a Lukáše Endála, za to se dvěmi novými akvizicemi – Vojtěchem Němcem a Miroslavem Třetinou z Havlíčkova Brodu. S céčkem nastoupil Michal Vondrka. Naopak utkání nedohrál Dmitrij Jaškin, osudným se pro něj stal hned v první třetině střet s protihráčem u mantinelu.

Zápas začal pěkně zostra, už ve třetí minutě byl vyloučen domácí Kotrla a Slavii se nabídla ideální příležitost ke skórování, jenže Pražané se v koncovce trápila a prakticky ani nevystřelila, tedy kromě Svobodovy rány v závěru přesilovky hosté nic kloudného nevymysleli. Za zmínku snad ještě stojí Špeldova chytrá střela od modré, kterou ale domácí brankář Cikánek se štěstím vyrazil – do branky, ze které byl krátce předtím vytlačen, se vrátil v pravý čas.

Mnohem více si ale zachytal hostující Miroslav Kopřiva, pro kterého to byl první zápas na kladenském hřišti od doby, co Vagnerplast opustil - zejména se zaskvěl při ráně Davida Růžičky od modré. Domácí přežili přesilovku a jako pokropeni živou vodou doslova ždímali slávisty v jejich obranném pásmu - zejména pak, když byl poprvé vyloučen hříšník zápasu – Tomáš Micka. Ale přesilovka neměla dlouhého trvání, v zápětí byl vyloučen domácí Drtina a tak se hrálo ve čtyřech na obou stranách. Domácí byli ale v této fázi zápasu aktivnější a hlavně nebezpečnější, jenže na to byl vyloučen domácí Patera za vysokou hůl a hosté si zahráli nejprve desetivteřinovku čtyři na tři a následně i přesilovku pět na tři, jenže nic z toho nekáplo, naopak, po návratu vyloučených hráčů na led to bylo právě Kladno, kdo byl blíže ke skórování – domácí na Kopřivu stříleli ze všech pozic – například v končící 14. minutě ještě Libor Procházka střílel vedle, pak ale Radek Bělohlav mířil přesně a překonal bezmocného Kopřivu - domácí tak šli (14.21) do vedení (1:0).

V závěru první třetiny dostali možnost zahrát si 24vteřinovou přesilovku pět na tři i domácí, ale stejně jako Slavia bez gólového efektu, zbytek první třetiny dohrávala Slavia ve čtyřech, to když na trestnou v čase 18.56 zamířil Marek Tomica, ale skóre se už v první – tak trochu i zásluhou rozhodčích - nervózní třetině neměnilo.

Druhou třetinu načala Slavia oslabením, do návratu vyloučeného Marka Tomici zbývalo 56 vteřin a přesně tolik i Marek Tomica na trestné lavici vydržel. Více vzruchu na hřišti přinesla končící dvacátá třetí minuta, kdy byl po závaru před brankou hostujícího týmu nařízen za hození hole hostující brankáře Miroslava Kopřivy trestný nájezd - jenže David Stieler nabídkou pohrdl a nájezd neproměnil. Slavia v té době byla pod tlakem, „zachránil“ ji svým vyloučením až domácí Bílek, jenže Slavii se letos nedaří přechod do útočného pásma, a to ani při přesilovce. Když pak Tomáš Micka „knokautoval“ Knotka vysokou holí, nabídla se domácím čtyřminutová přesilovka. V té udeřili podruhé: do černého mířil David Růžička. (2:0)

Ve 33. minutě se v dobré příležitosti ocitli Svoboda, Tomica a Krenželok, ale Cikánek zázračně kryl. Slavia střílela z každé pozice, ale buď nepřesně, nebo jako v případě Žižkovy rány do pozorného Cikánka. Na začátku 36. minuty ale přišel trest – domácí Jiří Bicek zvýšil už na 3:0, nezabránilo mu v tom ani trio čerstvých útočníků, kteří před tím krátce skočili na led - Tomica, Micka a Svoboda. Velice aktivně si na Kladně počínal zejména čtvrtý útok Slavie – Němec, Třetina a Doležal - například v čase 36.18 Jiří Doležal v dobré pozici pálil do Cikánka, o chvíli později ale fauloval a Slavia šla znovu do čtyř. To ale zase zářil Kopřiva...

Ve třetí třetině Slavia se občas dostávala do šance, jenže například Micka pálil poprvé vysoko nad a podruhé zase nedokázal překonat ležícího Cikánka. Domácí evidentně zvolnili, začali bránit modrou a Slavii se tak otevřel prostor pro brejky, do nichž se dostávali stále častěji. Hosté prostě začali hrát o poznání aktivněji, více bruslili a tu a tam si dokázali i vynutit tlak – jako například ve 46. minutě trojice Krenželok, Svoboda a Tomica. Narůstající tlak hostů ale přece jen přinesl ovoce – v čase 46.57 Slavia korigovala výsledek na konečných 3:1 – to když ujel Tomáš Pospíšil, který vypíchnul na modré domácím obráncům puk a své sólo přes celé hřiště s jistotou proměnil a snížil na 1:3.

Pak zase Kopřiva vychytal Kuchlera, Slavia v poslední třetině hrála mnohem aktivněji než domácí. Ale i ti, abychom byli objektivní, měli možnost skórovat – to když (52.47) například Toman netrefil prázdnou branku po nádherné přihrávce Pavla Patery. Po řadě šancí na obou stranách se už ale skóre neměnilo.

Ohlasy trenérů
Petr Tatíček (Kladno): Důležité pro nás bylo, že jsme se dostali do vedení. První gól nás vždy patřičně motivuje a hráčům stoupá sebevědomí.

Jiří Čelanský (Slavia): Tři body zcela zaslouženě patří domácím. Nedovedu říci, proč jsme po celé utkání působili odevzdaným dojmem. S takovým přístupem nemůžeme uspět. Bohužel jsme zřejmě na dlouho přišli o útočníka Jaškina, který má přetržené kolenní vazy.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více