Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. listopadu 2010

Hráli jsme hrozně pasivně, kál se po zápase kapitán Michal Vondrka

Michal Vondrka nastoupil na Kladně poprvé v extralize v roli kapitána a hned musel skousnout porážku. „Hráli jsme příliš pasivně,“ prohlásil bezprostředně po zápase a dodal i vysvětlení: „Přijeli jsme sem s tím, že chceme hrát nějakým systémem, ale ten se nám nedařilo dodržovat.“

Michale, zavzpomínejte, kdy jste naposledy nastoupil do zápasu v roli kapitána?
Letos v létě, hned v prvním přípravném zápase v Litoměřicích, a pak až tady na Kladně, ve 23. kole.

Ostatně, ono to vyplynulo z absence Petra Kadlece. Kdy jste se o tom, že nastoupíte jako kapitán, dozvěděl?
Od začátku sezony jsem asistentem kapitána, takže bylo jasné, že když se s Kácou (Petrem Kadlecem) něco stane, nebo nebude hrát, tak to budu já, nebo druhým asistent, kterým byl donedávna Juraj Štefanka, takže nic překvapujícího v tom není.

Jak se vám tedy to utkání jako kapitánovi hodnotí?
Hrozně špatně, hráli jsme pasivně, až ve třetí třetině jsme začali hrát aktivně, pak už to vypadalo úplně jinak. Přijeli jsme sem s tím, že chceme hrát nějakým systémem, ale ten se nám nedařilo dodržovat, stáhli jsme se hodně dozadu a oni toho využili, všichni hodně bruslili, jezdili do nás rozjetí a my jsme naopak stáli a z toho pak padaly ty góly.

Jak říkáte, vypadalo to tak, že v prvních dvou třetinách jste hráli pasivně, snadno jste přicházeli o puky a hráli jste komplikovaně. Jak to, že najednou ve třetí třetině to šlo?
Nevím, prostě jsme to potom museli otevřít, hrát vabank, chodili jsme ve třech dopředu, hráli jsme aktivně, škoda že jsme takhle nehráli od začátku...

Jednotlivé třetiny skončily 1:0, 2:0 a 0:1; co podle vás bylo rozhodující? Kde se takzvaně lámal chleba?
Asi v těch přesilových hrách, udělali jsme individuální chyby a zatímco jim to tam spadlo, nám ne. I my jsme ty šance měli – myslím, že hned na začátku, při té přesilovce pět na tři - nastřelil Tomáš Pospíšil tyčku, být to gól, ten zápas se mohl vyvíjet úplně jinak.

Mimochodem promarnili jste přesilovku pět na tři, jak se říká, kdo touto výhodou pohrdne, nemůže vyhrát...
Škoda, jak říkám, Tomáš (Pospíšil) nastřelil tyčku, kdyby to tam spadlo, mohlo se to vyvíjet úplně jinak...

Právě vámi zmíněný Tomáš Pospíšil, váš parťák z prvního útoku, se jako jediný z vašeho týmu trefil, když v poslední třetině proměnil brejk - parádní akce a moc nechybělo, aby vzápětí přidal on, nebo Tomáš Micka, i druhý, a utkání se ještě mohlo zdramatizovat.
Určitě, kdyby to bylo tři dva, začali by se domácí bát o výsledek. Už takle tu poslední třetinu hráli hodně pasivně, v podstatě jen bránili a my naopak tím, že jsme to otevřeli, jsme nějaké ty šance měli. Padnout to na tři dva v nějakém relativně dobrém čase, tak věřím tomu, že bychom to ještě minimálně srovnali.

Do Kladna jste jako tým přijeli v improvizované sestavě – bez Petra Kadlece, Lukáše Endála a Miroslava Holce, naopak s Němcem a Třetinou. Kdy se rozhodlo, že do utkání zasáhnou?
Poprvé jsem je viděl v neděli ráno na tréninku, na rozbruslení, bylo to rychlé. Přece jen, stále tady asi existuje nějaká forma kooperace mezi Havlíčkovým Brodem a Slávií, když je nouze o hráče, tak asi Vláďa Růžička sáhne i tam. Jak říkám, bylo to rychlé, ráno se oba hlásili na tréninku a večer už hráli extraligový zápas.

Ve středu vás čeká doma rozjetý Třinec, co vymyslet, co do středy udělat jinak?
Myslím si, že nejlepší bude, když nebudeme hrát pasivně, když budeme aktivně napadat. To nám, myslím, vyhovuje, a když to budeme dodržovat a nebudeme před nimi couvat, tak máme šanci uhrát dobrý výsledek. Letos má Třinec výborný mančaft, klukům to lepí, mají tam šikovné hráče a dávají hodně gólů, ale každá obrana je prostupná...

Jinými slovy, musíte pokračovat ve středu aspoň tak, jak jste v neděli na Kladně končili?
Přesně tak.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více