Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. listopadu 2010

Podpořte Slavii v bitvě s lídrem ligy! Ve středu od 18:15

Po Spartě a Pardubicích míří do vysočanské O2 areny další soupeř těžkého kalibru. Je jím celek Třince, který po 23 kolech vévodí extraligové tabulce se čtyřbodovým náskokem na druhou Kometu Brno. To Slavia je v tabulce až desátá a příliš pro ni nehovoří ani statistiky ze vzájemných zápasů, neboť nad Oceláři nevyhrála již pět utkání v řadě. Bude tato nepříjemná série ve středu prolomena?

Náš soupeř

Klub založen: 1929 jako SK Třinec
Trenéři: Pavel Marek a Břetislav Kopřiva
Největší úspěchy: ČR: 2. místo (1997/98)
Internet: www.hcocelari.cz
Hvězdy týmu: Lukáš Krajíček, Martin Růžička, Peter Hamerlík

Slavia počítá padlé, Kadlec se vrací do sestavy

Červenobílý tým se v úvodu sezony potýkal se slabou střeleckou produktivitou a až v poslední době nastalo razantní zlepšení. Jenže když už slávisté začali střílet góly, přišla další rána. A to kupící se marodka, na níž v současnosti sedí čtyři útočníci. Připočtěte k tomu odchody vyhaslých střelců Daniela Brandy s Jurajem Štefankou a vyjde vám, že problémy v ofenzívě by se mohly vrátit jako bumerang.

Ale možná není důvod k panice. Trenér a generální manažer Vladimír Růžička už několikrát předtím prokázal, že mu nedělá žádný problém zapracovat do týmu prakticky neznámé borce a vyšponovat je k maximálním výkonům. Posledním příkladem je mladý Tomáš Pospíšil, který paběrkoval v Třinci i Kometě Brno, jeho začátek ve Slavii ale vypadá velmi slibně.

Pospíšil se trefil i v posledním utkání na ledě Kladna, kde červenobílí podlehli 1:3 a ukončili tím sérii tří výher v řadě. Najet zpátky na vítěznou vlnu právě proti Třinci budou mít velmi těžké. Oceláři jsou statisticky nejlepším mužstvem na ledě soupeře, Slavia je zase doma druhá nejhorší… Vzpruhou však může být návrat kapitána Petra Kadlece, jenž ze zdravotních vynechal duel v Kladně.

Třinec udržel Krajíčka

Hráči Třince předvádějí stabilní výkony a v základní hrací době neprohráli už osm zápasů. Jejich největším úspěchem je však to, že se managementu klubu podařilo udržet sedmadvacetiletého zadáka Lukáše Krajíčka. Bek se zkušenostmi z NHL byl v uplynulých dnech terčem obřího zájmu z Ruska, lukrativním nabídkám ale odolal a vypadá to, že celou sezonu stráví v dresu Ocelářů.

Třinečtí mají za sebou dvě porážky po samostatných nájezdech (v Karlových Varech a s Libercem), příliš smutnit ale nemusí. O čelo tabulky nepřišli a ani herně na tom nejsou hůře než v úvodu sezony. Proti Slavii se navíc postaví s vědomím, že nad ní neprohráli už dlouhých pět zápasů. Naposledy ji zdolali v říjnu, a to po výsledku 5:3.

Postavení v tabulce

10. Slavia       23   7 - 4 - 0 - 0 - 12  56:58  29
 1. Třinec       23  13 - 2 - 0 - 4 -  4  80:59  46

Sestavy v minulém kole

Kopřiva (Furch) - Kuboš, Žižka, Roth, Vašíček, Kolařík, Špelda, Žejdl - Vondrka, V. Růžička, Pospíšil - Svoboda, Třetina, Tomica - Jaškin, Micka, Krenželok - Jelínek, Němec, Doležal. Hamerlík (Vojtek) - Richter, Hudec, Zíb, Lojek, Seman, Krajíček, Vágner, Hrabal - Květoň, Peterek, Polák - Růžička, Kohn, Orsava - McGregor, Bonk, Varaďa - Adamský, Polanský, Hrňa.
Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více