Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. listopadu 2010

Petr Jelínek ukončil střelecké trápení. Už bylo na čase, říká

P r a h a - V předehrávce 24. kola Tipsport extraligy vytěžili slávisté z utkání s Třincem dva body po výhře na samostatné nájezdy. Ve 44. minutě už sešívaní prohrávali o dvě branky, k obratu ale zavelel Petr Jelínek, který vstřelil až ve čtyřiadvacátém zápase svou první branku v sezoně. „Je to také o psychice. Nemáte klid na hokejce a po několika neproměněných šancích si říkáte, že už to není možné,“ říká Jelínek.

Jak jste se připravovali na Třinec, který je první v extralize?
Nijak zvlášť. Soutěž je už tak vyrovnaná, že se pečlivě musíme připravit na každého.

Prvním gólem v sezoně jste zavelel k obratu, když jste snížil na 2:3. Čekaní na branku už bylo asi dlouhé.
Už bylo na čase, to máte pravdu. Je to také o psychice. Nemáte na hokejce klid, párkrát se netrefíte, nebo vám to skočí a říkáte si, že už to není možné. Jsem rád, že to tam dnes padlo a doufám, že góly budu dávat častěji.

Dva body proti Třinci jsou zlaté na to, jaký byl průběh utkání.
Určitě je to super proti Třinci, mají výborný tým. My začali makat až poslední třetinu, oni si asi mysleli, že už to mají vyhrané, ale my vyrovnali.

Během druhé třetiny jste ubránili téměř dvouminutové oslabení pět na tři, byl to zlom v utkání?
Já si myslím, že určitě. Bylo to dlouhé dvounásobné oslabení dvě minuty před koncem druhé třetiny. Vždycky, když takové oslabení ubráníte, tak vám stoupne sebevědomí, určitě nám to pomohlo.

Proti Třinci jste dali tři góly z dorážek. Klade na ně důraz trenér Růžička?
Ve Slavii není moc technických hráčů, my musíme jednoduše střílet a tlačit se do brány, kde puk i s brankářem dotlačit za brankovou čáru.

Slavii zužuje početná marodka. To moc nepomůže ve chvíli, kdy jste na desátém místě tabulky a potřebujete v ní stoupat.
To rozhodně ne. Jsou zranění tři útočníci, ale je nás tu dost, abychom uhráli body a proti Třinci jsme to ukázali, ale musíme makat dál.

Ve čtvrtém útoku nastoupili hráči, kteří ještě patří do juniorské kategorie. Jak si podle vás vedli?
Kluci hráli výborně, bojovali a první gól, který dal Jirka Doležal, tak zařídili oni. Hráli super a klobouk dolů před nimi, protože proti Třinci není sranda hrát.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více