Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.11.2010

Další obrat předvedli sešívaní v Mladé Boleslavi

25. kolo, neděle 28.11.2010, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
2:3
1:0, 1:2, 0:1
Slavia

Branky: 9. Boháč (Barney), 25. Boháč (Žabka) - 28. Vondrka (Kadlec), 38. Krenželok (Micka), 42. Doležal (Skořepa, Benda). Rozhodčí: Šindler, Mikula - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Sestavy

M. Boleslav

Schwarz - Hay, Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Duben, Macháček, Čížek - Macho, Vrbata, Fabuš, Hrdel, Tvrdík, Bahenský, Barney, Nouza, Loskot, Divíšek, Pabiška, Boháč

Slavia

Kopřiva - Žižka, Kadlec, Kuboš, Benda, Roth, Vašíček, Špelda, Kolařík - Tomica, Svoboda, Vondrka, Jelínek, Pospíšil, Skořepa, Krenželok, Žejdl, Poletín, Micka, Doležal, Růžička

Páté vítězství v posledních šesti extraligových zápasech si slávisté připsali ve městě automobilů. Plný bodový zisk se však opět nerodil snadno, červeno-bílí museli totiž stáhnout dvoubrankový náskok soupeře. Vítězný gól pak zaznamenal v úvodu třetí třetiny Jiří Doležal.

Bruslařský klub svému soupeři nabídl hned v úvodu zápasu přesilovou hru, hosté ale ve většině případů pálili vedle a ke konci dvou minut, které si odešel odsedět Macháček, ještě navíc pustili do šance Hrdela. Už zase za klasické herní situace si hned několik dobrý šancí vypracovala slovenská křídla Fabuš a Macho s Pabiškou jakožto centrem. Tlak domácích narůstal a ještě před polovinou první třetiny se ve zmatku před Kopřivou nejlépe zorientoval Daniel Boháč.

Slavia byla naprosto bezzubá, Schwarz si dobrých pět minut nesáhl na puk po nějaké větší šanci Pražanů. Změna přišla na konci 12. minuty, kdy nejednomu fandovi Boleslavských zatrnulo při pohledu na Skořepu, který se na boleslavského gólmana hnal nikým nebráněn po levém křídle. Schwarz puk vyrazil ramenem do rohu. Ještě před koncem úvodního dějství hrála přesilovku i Boleslav, vymyslela toho ale paradoxně méně, než když hrála Slavia v pěti. V závěru předvedli dobrý přechod do útoku Jelínek se Skořepou, domácí obrana si s nimi ale poradila.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky se v útoku stejně jako už několikrát v té první blýskl Barney a domácí publikum tak přesvědčoval o svém přínosu týmu. Gól mě dost možná na holi i Pabiška, který se ale nedokázal dost natáhnout a obhodit Kopřivův beton. Přidali i slávisté, Micka netrefil mezírku u tyčky a Poletín vteřinu nato přestřelil. Pak hosté srazili Žabku a rozhodčí signalizovali výhodu. Daniel Boháč, který dostal přihrávku do jízdy, nezaváhal.

Z dvougólového vedení se Středočeši neradovali dlouho, Michal Vondrka prošel sice s notnou dávkou štěstí do útočného pásma, jakmile tam ale jednou byl, už nezaváhal. Slávisty branka nakopla, už po pár vteřinách se na Schwarze hnal pro tentokrát Žejdl. Kotouč skončil ve výstroji brankáře. Tlak slávistů narůstal, ve 36. minutě vyústil ve faul Žabky. Hosté Boleslav uzamkli v pásmu, což jen pár vteřin před návratem boleslavského obránce znamenalo vyrovnání. Schwarz si až moc vyjel z branky a Lukáš Krenželok pálil do prázdné klece.

Slavia ve třetí třetině navázala tam, kde v té druhé skončila a Boleslav se mohla jen dívat, jak jí dvougólové vedení definitivně uniká mezi prsty. Po parádní přihrávce Skořepy už neměl Jiří Doležal příliš práce s uklizením puku za Schwarze. Středočeši se snažili s vývojem utkání něco udělat, obzvlášť velkou příležitost k tomu měli po vyloučení na straně Pražanů. Jenže boj sváděli většinou jen sami se sebou a s přechodem přes útočnou modrou. Teprve až v závěru početní výhody, dobře mířil Bahenský, nepočítal ale s hokejkou soupeře v cestě.

Poslední minuty utkání se pro Boleslav změnily v to, co poslední dobou často – jen marnou snahou o vstřelení branky. Pražané začali hrát na jistotu a Středočeši šli ve většině případů do plných. Pár minut před koncem mohl nejspíš definitivně rozhodnout Vondrka, kterého boleslavská obrana propustila za sebe, a který si střihl nájezd na Schwarze. Domácí brankář jej ale bravurně vychytal a ponechal tak domácím ještě alespoň malou naději. V závěru padala vyloučení na obou stranách, což domácím znemožnilo utvořit souvislý tlak.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň, trenér BK Mladá Boleslav: Z výsledku jsem hodně zklamaný, protože jsme stejně jako proti Plzni měli zápas velice dobře rozjetý, ale stejně jsme prohráli. Chyby těch nejzkušenějších hráčů nás stály první gól, zbytečné vyloučení ten druhý. V momentě, kdy dostáváme góly, nenachází mužstvo sílu.

Jiří Čelanský, asistent trenéra HC Slavia Praha: Jsme rádi za tři body. Hráčům chci poděkovat za to, že plnili taktické pokyny, se kterými jsme sem jeli. Chtěli jsme hrát aktivně, a to se nám dařilo.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více